Kohtalotoveri

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Marjaana
Marjaana Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.06.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 3

Moikka,

Kuulostaapa tutulta! Minulla on espanjalainen mies, myöskin kotoisin Sevillasta joten kaupunki on tullut näiden 6,5 vuoden aikana tutuksi. Espanjan joskus aloittelin kansanopistossa ja niin se asia eteni… joten saapa nähdä miten Sinun käy! ”Onnea vai epäonnea” kysyit. Ehdottomasti onnea! Vaikka arjessa on aina yllätyksiä, en vaihtaisi näitä vuosia mihinkään ja olen oikein onnellinen siitä että Sevillassa on toinen koti. Mallorcalla olen myös tuttujen luona vieraillut, ja kaksi melkoisen erilaista paikkaa on kyseessä.

Sanoisin että tällä hetkellä koko Espanja on pahasti kriisin kourissa, mutta uskoisin töitä irtoavan toistaiseksi paremmin Mallorcalla ihan mm. turismin vuoksi. Sevilla on todella espanjalainen kaupunki ja jos muuton koittaessa on vähänkin epävarma kielitaidostaan, voi olla hankalaa löytää töitä. Toisaalta joillakin kansallisuuksilla voi olla jopa etulyöntiasema, sillä mm. japanilaisia Sevillassa on paljon ja tämän vuoksi japanin taitajia tarvitaan suhteessa enemmän. Suomi-ryntäykseen en ole vielä Sevillassa törmännyt 😉

Itselläni on sujuva espanja, väittävät että puhun vahvalla sevillan murteella, mutta töiden etsiminen on silti ollut tosi hankalaa. Tällä hetkellä asumme Suomessa, mutta pian koittaa muutto Sevillaan joten samassa jamassa töiden etsinnän suhteen.

Sevillassa itse opiskelin sellaisessa kielikoulussa kuin ”Carpe Diem”, tykkäsin kovasti mutta en tiedä pääseekö sinne muuten kuin esim. Da Vinci/Sokrates ym. ohjelmien kautta. Ehdottomasti paras kielikoulu on kuitenkin ollut arkipäiväinen elämä ja jutustelu paikallisten kanssa. Ennen kuin huomaatkaan niin espanja soljuu kuin vettä vaan!

Sevillassa hankalaa oli myös mm. sosiaaliturvanumeron sekä henkilönumeron hankkiminen. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä kun tarpeeksi monen mutkan kautta käy 🙂

Elämä vie sinne minne on tarkoituskin. Paljon tsemppiä ja onnea tulevaisuudellenne ja ennen kaikkea — kärsivällisyyttä!