Kivasti Santiago kirjoitti.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Synninpäästö KELA:n etuudet ja oleilu Espanjassa Kivasti Santiago kirjoitti.

LINKKI

Oikka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.10.2011
Kirjoituksia: 18
Vastauksia: 91

Jatkan…

Vuoden 2014 alkaen kolmansista valtioista, EU:n ulkopuolelta Suomeen töihin saapuvat, ja 6 kk:tta työskennelleet ja lopputilin saaneet ilmoittautuvat työnhakijoiksi, on heillä oikeus Suomen sosiaaliturvaan.
Oli jotain muitakin ”etuuksia,” taisi olla että heillä on oikeus avata pankkiin tili ja lähettää rahaa omaan maahan Suomesta.

Ymmärrän asian seuraavasti: On helppo elää Kelan ja suomalaisten kustannuksella, myös sellaisten ihmisten kustannuksella jotka ovat olleet julkisen sektorin palveluksessa Suomessa ja nyt viettävät eläkepäiviään Espanjassa, eli kuuluvat Espanjan sosiaaliturvaan.
Näiden ”työvoimapulan” varjolla Suomeen saapuvien on siis erittäin helppo saavuttaa Suomessa hyvä elintaso verrattuna johonkin Somaliaan, Marokkoon, Tunisiaan, Turkkiin, etc…

Parhaillaan Suomessa käy keskustelu paratiisisaarien antamasta mahdollisuudesta firmoille kiertää veroja.
Eräs firma lobbaa terveydenhoitajia Filipiineiltä. Järjestää työpaikan, asunnon ja karrikoidusti todettuna kierrättää veronsa paratiisisaarille.
Tässä episodissa suomalaiset työttömät, palvelutaloissa asuvat vanhukset, sosiaaliturvan ulkopuolelle pudonneet, yksinhuoltajat, etc… nuoleslevat vain tyhjiä kämmeniään ja katsovat sivusta näiden yltäkylläisyyttä.
Otetaan esimerkkinä portsarin ammatti kuinka mm, heidät on laitettu ruotuun valtiovallan taholta.
Vuoden 2014 alusta portsarit joutuvat kirjoittamaan kuitin saamastaan portsarin maksusta vaikka
kyseessä olisi esim, 10 centtiä.
Kuten Santiago toteaa:” Mitä näistä mieltään pahoittamaan. Sehän on vähintäänkin oikein ja kohtuullista , että Suomi, maailman paras ja avokätisin ja tietysti rikkain maa, huolehtii myös omistaan.”
Tällaisten ja viime aikaisten hallituksen / hallitusten toimet vakuuttavat minua pysymään erittäin kaukana Suomesta.
Oletan vielä tulevan sellaisen ajan, että eläkkeiden leikkaamiset tulevat ajankohtaiseksi, joka mahdollistaa mm, edellä esille tulleiden toimintojen jatkumisen, mahdollisten tulevien kriisivaltioiden rahoittamisen, jne. ”Suomi haluaa olla EU:n ytimessä,suosia suomalaisten työpaikkoja, turvata suomalaisten tulevaisuuden,etc” näin puhuu epäsäännöllisen säännöllisesti pääministeri Jyrki Katainen.
Voin olla väärässä, mutta tuli kuitenkin kirjoitettua millaisia ajatuksia on herännyt minussa.