Kissat tuli lentorahtina

LINKKI

Lupu
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.03.2008
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 21

Me muutettiin juuri viime viikolla. Ajettiin itse autolla Saksasta Espanjaan. Meillä on pieni kaksipaikkainen auto, johon ei kissat olisi edes mahtuneet, eikä varmaan isompaan autoonkaan oltaisi otettu niitä 2,5 päivän ajomatkalle mukaan. Ajokilometrejä tuli 2.000, kaksi yöpymistä matkalla. Matka oli ihan tarpeeksi rankka (tylsä) ilman kissojakin, niiden kanssa olisi ollut vielä huoli niistä koko ajan.

Jätettiin kissat kotiin tutun ruokkijan hoiviin ja hän vei kissat lentokentälle, kun oltiin itse päästy perille ja kissat tuli lentorahtina (suora lento). Olihan se rankka reissu kahdelle aralle kissalle, mutta 8 tunnin matka (kaikkineen ovelta ovelle kesti noin kauan, lento itsessään reilu 2 tuntia) on kuitenkin paljon lyhyempi kärsimys kuin 55 tuntia…

Kissoille, koirille ja freteille on samat matkustusohjeet EUn alueella (paria poikkeusta lukuunottamatta, Suomessa, Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa on samat kuitenkin). Kissat tarvitsi sirun (tai tatuoinnin), kansainvälisen lemmikkieläinpassin sekä rokotukset. Rokotusten piti olla tehty 30 päivää ennen reissua, ja alle vuoden vanhoja. Itse en tiedä, mitä rokotuksia tarkasti ottaen vaaditaan, kissojen oma eläinlääkäri katsoi mapista ohjeet ja rokotti sen mukaisesti. Suomalaisella eläinlääkärilläsi on varmasti samat ohjeet käytössään. Kissaflunssarokotus annettiin ekstrana.