kissa ja lentokone

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä fupu
fupu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.01.2007
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 40

Kannan minäkin korteni tähän kekoon, jos siitä sitten olisi apua ehkä.

Eli meillä on suomalainen kissa nyt täällä Madridissa mukana. Toukokuussa se matkusti Barcelonaan mieheni kanssa matkustamossa (kumpaakaan ei pakotettu ruumaan 🙂 ) Barcelonasta sitten junalla Madridiin. Lentoyhtiönä HKI-BRC oli Blue1. Lemmikkilipun hinta oli kiinteä 40e, mutta käytännössä hintaa tuli enemmän, sillä tunnetusti Blue1:n lennot ovat halvimpia netistä ostettuna, mutta kissan kanssa tulee soittaa puhelinpalveluun ja sieltä ostettuna lippu tuli maksamaan n. 100e enemmän kuin netistä. Mutta ei se hinta silti ollut päätähuimaava.

Nyt elokuun alussa lennämme Suomeen kissa mukanamme. Tällä kertaa lentoyhtiönä on Lufthansa. Hankin oman lippuni puhelinpalvelusta ja varasin lemmikkipaikan matkustamosta. Lippuni oli vajaa 20e kalliimpi kuin netistä hankittu mieheni lippu samalle lennolle ja kissasta Lufthansa veloittaa 10e/kilo. (kissa laihiksella 😉 no ei…) Eläinlääkärillä madotuksen yhteydessä punnittiin kissa pehmeän kantokassinsa kanssa ja painoi 5,7 kiloa.

Lennoillahan on tuo matkustamon painorajoitus lentoyhtiöstä riippumatta (?) se jo mainittu 8kg eli kyllä uskoisin 6 kiloisen kollin sinne menevän. Kantokopan koko on rajoitettu, joten me ostimme lentoa varten tuon kankaisen (näyttää pieneltä urheilukassilta). Kassin mittoja ei tosin tarkastettu kentällä. Kassi on ehkä aavistuksen ahdas kissalle, mutta hyvin meidän kissa siellä viihtyy, kun nukkuu koko lennon.

Eli ainakaan meidän kissa (joka on muuten tosi hermoherkkä) ei kaivannut lennolla rauhoittavia. Aluksi ihmetteli meteliä, mutta sitten kävi nukkumaan huomattuaan että omistaja käyttäytyy normaalisti. Helsinki-Vantaan lentokentällä ketään ei juurikaan kiinnostanut kissan olemassaolo, kukaan ei kysynyt sen passia, eikä kukaan tutkinut kantokassia. Liekö tajusivat koko kissaa… Tästä syystä aiemmin kuvatut läpivalaisut yms. kuulostavat minulle kummallisilta.

Kaiken kaikkiaan kissan kanssa lentäminen on osoittautunut helpoksi ja mukavaksi kaikille osapuolille. Hintaa tulee toki lisää, mutta onhan silloin yksi matkustaja enemmänkin! Ja mitäpä sitä ei omistaja eläimensä takia tekisi… 😀