Kirjoittaessa …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Härkätaistelut Kirjoittaessa …

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375
Karpalo85 kirjoitti:

No faktaa tai ei, mutta eiköhän se eläin siitä kuitenkin kärsi. Vai? Kyllä se verenhukka vaikuttaa kaikkiin toimintohin, näköön, ajatteluun, lihaksiin, voimiin…. VAIN 15 minuuttia ja joskus muutaman minuutin yli? Eiköhän se 2minuuttiakin olisi liikaa monen sentin ”harppuunat” niskassa ja sitten epätoivoinen yritys survoa miekka niskan kautta sydämmeen.

En edes ymmärrä miks mun pitää perustella omaa kantaani ja _tietoa_ siitä, että nämä sadat ja tuhannet härät elävät sen akia että saavat kuolla kärsien.
Ikinä en ole härkätaisteluita nähnyt, paitsi espanjassa asuessa telkasta, silloinkin poistuin huoneesta.

Mun mielestä ei ole perusteltua sallia kyseistä brutaalia toimintaa _iän ikuisilla traditioilla_. Noilla ”traditiolla” ja niiden varjolla tapetaan ihmisiä ja eläimiä. Eiköhän olis aika siirtyä nykyaikaan ja lopettaa rahastaminen turhalla kärsimyksellä ja verenvuodatuksella. Koskee ihmisiin ja eläimiin.

Kirjoittaessa olisi hyvä esittää faktaa, varsinkin kun otat asian rääkkäyksen kannalta esille. Miksikö sin un pitäisi perustella kantasi ? Olisihan se mielenkiintoista saada hyvää keskustelua aikaan, mutta perusteettomalla kirjoituksella joka lähinnä on kijoitettu asiaa tuntematta, ei semmoista saa aikaan varsinkin kun kirjoittaja, eli sinä, suivaannut kun sinua korjataan. Se mitä kirjoitit edellä härkätaisteluista on silkkaa puppua ja vain alleviivaa sitä että et tiedä asiasta josta kirjoitat.

Ota myös huomioon että espanjassa on miljoonia härkätaistelun ystäviä, ja tietynlainen hienovaraisuus asian suhteen olisi mahdollisesti hyvästä, joka ei tietenkään tarkoita sitä etteikö sinulla olisi, toistan, oikeutta omaan mielipiteeseesi. Jos tulet olemaan pidempään espanjassa ja saat hiukan lisää ikää niin varmasti huomaat miten tietynlainen ”realipolitiikka” ja sopeutumiskyky myös paikallisten tapojen kanssa on hyvästä.

Ja vielä kerran, käy ensin härkätaistelussa ennenkuin olet siitä noin radikaalia mieltä, eiköhän tämän jo sano sinun oma itsekunnioituksesikin. Oppiminen on kultainen tie jonka vain harvat jaksavat kävellä loppuun asti vain huomatakseen ettei se ikinä lopu … ja matka jatkuu …