Kirjatutkin katoaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Postin kulku Kirjatutkin katoaa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vier
vier Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.07.2006
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 119

Kaksi minulle Suomesta lähetettyä kirjattua pakettia ei ole koskaan tullut perille, yksi kirjattu paketti palautettiin lähettäjälle ja siinä oli sama teksti kuin jonkun muunkin paketissa: ei tällaista osoitetta olemassa. Osoite tarkistettiin, ja se oli kirjoitettu aivan oikein. Sinänsä hyvin, että viiden vuoden aikana vain noin vähän tapauksia.

Ystäväni perhe lähetti hänelle kirjatun paketin, jossa oli kallista tavaraa (ei tullattavaa ja kaikki dokumentit kunnossa), se katosi. Kirjaustiedoilla pakettia seurattiin johonkin tuppukylään keskellä ei mitään (ystäväni asuu Madridissa), ja sinne jäljet katosivat. Paketin ei olisi missään nimessä pitänyt tehdä moista ylimääräistä kierrosta. Pakettia ei ole näkynyt sen jälkeen.

Edellisessä asuinpaikassani kerrostalossa oli alhaalla rapun sisällä summerit joka asuntoon, muttei sisäpuhelinta. Alaovi oli aina auki. Monta kertaa kävi niin, että kun postinkantaja soitti sitä summeria (kenen tahansa, jolle oli tulossa paketti), piti avata asunnon ovi ja huutaa alas ”sí?”. Toiseen kerrokseen asti se toimi ja kusti käveli raput ja toimitti paketin. Itse asuin viidennessä kerroksessa, ikinä ei kusti kävellyt sinne asti, vaikka monta kertaa jopa näin, kun hän kurkisteli ylöspäin alakerrasta, joten hänen oli pakko myös nähdä minut. Kun posti tuli aina mihin aikaan sattui, en voinut arvata joka kerta, että kyseessä oli postinkantaja, eikä esim. naapurintytön poikaystävä, joka alhaalla odottaessaan oli soittanut väärää summeria tms., joten en lähtenyt joka kerta alakertaan kävelemään. Kustille maksetaan palkkaa, jotta hän toimittaisi paketit perille.

Nyt kun olemme muuttaneet, posti toimii aivan toisella tavalla, paketit ja kirjeet viipyvät korkeintaan viikon matkalla, usein tulee jopa kolmessa päivässä.

Tässäkin, kuten monessa muussa asiassa kaikki riippuu siitä, millainen alansa ammattilainen on vastassa. Nykyisessä asuinpaikassamme kusti on nuori tyttö, joka on todella tunnollinen, aina samaan aikaan pihassa, eikä kerää postia viikon ajan kassiin ja sitten lauantaina jaa kaikkia (kuten kuulemma edeltäjänsä teki), vaan aina kun postitoimistoon kannetaan jotain, se lähtee sieltä eteenpäin.