Kirjailijoita

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
Ocaso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Espanjalaisilla kuitenkin on kirjailijoita jotka ovat avanneet ulkomaita kansalle, Perez Galdosista aina Ganivetiin (joka kirjoitti kirjan Suomalaiset kirjeet, cartas finlandesas) asti ja monta siitä väliltä ja sen jälkeen kautta aikojen.

Espanjassa tietenkin kansan lukutaito tuli yleiseksi vasta viime vuosisadan puolivälissä, joten on helppo päätellä että nämä kirjat eivät ole olleet muiden kuin tietyn, lukutaidon omaavan kansanluokan käsissä.

Tässä yksi syy, lukutaidottomuus, kansan tiedon puutteeseen ulkomaista. Lukemisella ei ole ollut ikinä espanjassa, varsinkaan kansan syvien rivien keskuudessa, kovinkaan suurta arvoa. Eikä ole tänä päivänäkään, vaikka kansa on lukutaitoinen. Lukutaidottomuus ennen, ja tänä päivänä lukuhaluttomuus on traditioita joita on hankala poistaa, ja jonka poistaminen tulee lähteä vain kansasta itsestään.

Espanjalaisissa kirjallisuusaikakausijulkaisuissa on silloin tällöin mielenkiintoisia artikkeleita espanjan ja muun euroopan lukemistottumuksista. Espanja jää useimmiten aina häntäpäähän vertailuissa joissa verrataan montako kirjaa henkilö on lukenut vuodessa. Joten kuinka voi olettaa että lapset oppisivat käymää niissä kirjastoissa, vaikkakin joista jotkut on loistavia, joita maasta löytyy jos he eivät lue kirjoja! Kuinka voi olettaa että he aikuistuttuaan ostaisivat kirjoja, tai kävisivät kirjastoissa, jos he eivät nuorena ole sitä tapaa oppineet?

Jos lapset eivät opi pikkulapsesta asti lukemaan kirjoja on hyvin hankalaa, mutta ei tietenkään mahdotonta, että hänelle jäisi kirjojen luku harrastukseksi. Kirjojen kautta tulee myös kulttuuri ihmisen luokse, tieto muusta maailmasta, sekä kiinnostus muuta maailmaa kohtaan.

Ja mikä mielenkiintoisinta tässä on se että maasta tulee loistavia kirjailijoita, ja on aina niitä tullutkin !