kimppajuhlimisista

LINKKI

Tuomo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.07.2006
Kirjoituksia: 57
Vastauksia: 627

Hetken jo toivoin, että tämä pikkujoulupaketti on purettu ja neuvotellaan uudelleen. No ei sitten.

Nämä kimppasyömiset eivät yleensä ole mitenkään erityisen edullisia. Tuolla kotosuomessa oli aikoinaan kaava se, että kun isompi porukka meni johonkin syömään, niin ravintola vaati ruuatkin valittavaksi kaikki etukäteen. No, tavallaan ymmärrettävää: osataan hankkia tavaraa riittävästi ja ajastaa se kokkaaminen etc. Ja kun tiedetään, että 15 ihmistä haluaa ensi torstaina wieninleikettä, nin osataan tehdä edullinen iso hankinta ja valmistella sitä kokkaamistakin etukäteen.

Nyt toiveikkaat juhlijat ajattelevat, että tuleepa edullisesti hyvää ruokaa. Mutta ei niin. Tyypillisesti sellainen kimppa-annos oli simppelimpi, pienempi ja huonommin tehty kuin listalta tilattuna. Entä halvempi? No ei tietenkään, sehän on juhla-annos, joten juhlahintakin!

Erityisen katkeraa on ajatella, millaisen erityiskohtelun ja hienon annoksen sai toissapäivänä kun söi sen saman wieninleikkeen samassa paikassa ihan yksin/kaksin.

No, menneitä aikoja ja eri maa.

Mutta nyt itsenäisyyspäivänä näkyi taas, miten juhlijoita kupataan. Reflan kunniaksi sanottakoon, että se oli suomalaisravintoloista vähiten ahne: vain kolme euroa päälle tavallisen buffet-hinnan. Siitä runsaasta kympistä on pitkä matka Kaleva-yhdistyksen illalliskorttiin: 50e ! (no joo, siellä oli kaikenlaista ohjelmaa yms)

Ihan hyvä tapa viettää iloista iltaa periaatteella ’syö kellä nälkä, juo kellä jano, kaikilla kivaa’ oli juuri se yksi iltamme Filemonissa. (S***nan hyviä boqueroneja…) Ravintola näkee pöytävarauksesta, että suosituimpia ruoka-aineksia kantsii ehkä varata runsaasti.