Kiitosta kiitosta vain!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Video: Mar Azul / Torrevieja Kiitosta kiitosta vain!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä janne
janne Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.10.2006
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 129
aristoteles kirjoitti:

Itse kyllä ihmettelen tuota tekniikkaa, koska en ole perehtynyt videoihin yhtään. Mutta se, että omia juttuja voi panna johonkin kaikkien katsottavaksi on hieno juttu.
Minulla on jo toinen kamerapuhelin mutta en ole ottanu kamerasta kuvia omalle koneelle kun en ole viitsinyt ottaa selvää, kuinka se tapahtuu. Puhumattakaan että kännykällä vissiin voi kuvata videoitakin. Kai siinä tarvii jonkun piuhan samoin kuin tavallisessa digikamerassa. Toimiiko se video samalla tavalla kuin videokameran kuvien siirto tietokoneelle.

Kiitoksia vaan palautteesta!

Youtube.com on siitä kiva että se tuntuu toimivan valtaosalla surffajista hyvin, olivatpa he sitten mistäpäin maailmaa tahansa – ja ennenkaikkea että sinne voi suhteellisen helposti laittaa omia videopätkiään näytille joko privaatisti tai yleisesti – ilmaiseksi (rasittamatta omaa serveriäni Suomessa).

Kokeilin juuri äsken omalla Nokia 6280:lla, jossa pitäisi olla kohtuullinen videokuvankin nauhoitusominaisuus, mutta jälki oli kyllä todella surkeaa. Ei siitä oikein selvää saanut.. Eli toistaiseksi vielä unohtaisin kännykkävideot.
Sensijaan jos katsot http://www.torrevieja.fi -sivuilta löytyviä kuvia, ne on 99%:sti otettu ko. kännykällä, joten valokuvapuoli niissä alkaa olemaan kohtuullisen laadukas – 6280:ssä 2megapikselin tarkkuus. (Enkä jaksa kantaa mukana erillistä kameraa.)

Markkinoilla ei ole ihan vielä sellaisia kännyköitä (paitsi ehkä Nokian N93-puhelin joka maksaa melkein hyvän käytetyn auton verran) joilla saisi järkevää videokuvaa aikaiseksi järkevään hintaan. Perus-videokameran (miniDV-nauhaa käyttävän) saa hyvän jo 200-300e:lla ja jälki on paljon parempaa kuin missään vanhanmallin VHS-kamerassa ikinä. Videon editointi ja pakkaaminen nettiin onkin sitten jo hieman kinkkisempää, jota on vaikea neuvoa yhdellä foorumipostauksella.. Youtube tosin huolehtii pakkaamisoperaatiosta, mutta siinäkin on sitten omat rajoituksensa.

Mutta periaatteessa; kun olet kuvannut materiaalia rannalta + pakolliset palmut, ne siirretään tietokoneelle piuhaa pitkin yleensä suoraan editointiohjelmaan, jossa sitten pätkitään turhat kohdat pois. Lisäillään tekstit ja tehdään efektit jne, jonka jälkeen taidepaukku/dokumentti Youtuben tapauksessa pitää (yleensä) pakata ensin pienempään tilaan ennenkuin sen voi laittaa palveluun nähtäville. Eli teknisesti homma ei ole kovin vaikeaa, hankalempaa on ehkä keksiä sellaista sisältöä videoon miksi joku haluaisi sitä katsoa 🙂
Itselläni on muut intressit kuvata etenkin Torreviejaa ja sen ympäristöä/nähtävyyksiä, mutta samasta materiaalista syntyy helpohkosti em. kaltaisia lyhyitä ”fiilistelypätkiä” joita on hyvä sitten näyttää vaikka kavereille Suomessa, etenkin pahimpaan kaamos- ja loska-aikaan 🙂

Janne