Kiitos vastauksistanne Ocaso

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
Mrs S Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.04.2008
Kirjoituksia: 29
Vastauksia: 78

Kiitos vastauksistanne Ocaso ja Kris. Tässä stressaavassa ja miltei mahdottomassa tilanteessa tuntuu hyvältä kun voi kysya neuvoa kokeneneilta espanjan eläviltä. Ja ihanalta kun sitä vielä saa :).

Jostain (argentiinalaisesta) baarista tai ravintolasta töitä voisi tosiaan löytyä, mutta sellanen duuni ei periaatteessa ole hakusessa. Sellasen varaan ei rakenneta tulevaisuutta eikä sellasella oteta asuntolainoja. Ja ennen kaikkea siitä ei kerry sitä kaivattua kokemusta. Ellei oikeita töitä saa olisi ajatuksena pikemminkin tehdä bisneshommia oppipoikaperiaatteella: ympäripyöreitä päiviä pikkuruista palkkaa vastaan, tai kolmekuukautta puolipäivää päivittäistä lounaskuponkia vastaan. Tms, kokonaan kokemuksen tähden.

Olemme ajatelleet että tämän kyseisen hakijan vahvuudet olisivat mm erinomainen englanninkielen taito, ja (ainakin jokseenkin?) arvostettu kolmivuotinen koulutus haaga-heliasta. Ei siis mikään ihan tyhjänpäiväinen rahalla hankittu kurssipohjainen titteli. Ja kokemustakin löytyy sentään vähän, baari-kahvilan pyörittämisestä key account managerointiin.

Kris (ja muut tavat hyvin tuntevat): Luuletko siis, että hakemuksen perään kannattaa soitella parin viikon kuluttua? Tai jopa mennä ovelle kolkuttamaan..? Sanot että firmoissa saattaisi olla tarvetta lisätyövoimalle muttei varaa palkata sellaista. Luuletko että etevän ja ahkeran itsensä (ainakin alussa) puoli-ilmaiseksi tarjoaminen voisi tuottaa tulosta? Miten tämä kannattaisi tehdä fiksuiten? Varmasti ei ainakaan helsingistä käsin. Iltasanomissa vähän aikaa sitten kiellettiin työnhakutilanteessa tekemästä juuri tätä. Mutta voi olla, että kyseessä oli eritasoiset työt. Ainakin erilainen kulttuuri.

Olemme ajatelleet, ettei kesä todennäköisesti ole fiksuinta työnhakuaikaa (ellei etsi tarjoilijan paikkaa). Elokuussa pomot ja päätöksentekijät lienevät lomilla, ja heinäkuussa suunnittelevat niitä? Työnhaku espanjassa tulee pitkän päälle kalliiksi, joten kun sinne lähtee sen tulisi olla tehokasta. Syyskuun ensimmäista ollaan alustavasti ajateltu.

muchas gracias
S