Kiitos Suomenkielinenpalvelutoimisto mielipiteistäsi

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Kiinnostaako Orkkilaisia oman paikallisrahan käyttö? Kiitos Suomenkielinenpalvelutoimisto mielipiteistäsi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Kiitos Suomenkielinenpalvelutoimisto mielipiteistäsi.

Ritacasanueva kirjoitti:

…mutta henkilokohtainen mielipiteeni on etta et ollut ajatellut asiaa kovinkaan pitkalle,et mielestani osaa ottaa kritiikkia vastaan,hyvaa,huonoa ja keskinkertaista…..

Olisi mielenkiintoista kuulla, miten ja millaista ”puntosysteemiä” Sinä olet ajatellut pyöritettävän. Asia on hyvinkin laaja, joten uskon että voimme ehkä kaikki oppia vinkeistäsi jotain uutta ennen systeemin avaamista.

Mitä taasen tulee ”kritiikin” vastaanottamiseen, niin en usko minulla olevan siinä mitään ongelmaa. Päinvastoin, kuuntelen perusteltua kritiikkiä mitä suurimmalla mielenkiinnolla. Asiallinen, perusteltu ja rakentava kritiikkihän on mitä parhain keino saada asioita kehitettyä.

Sensijaan, faktoihin perustumattomiin olettamuksiin ja ennakkoasenteisiin perustuva, jopa tarkoitushakuinen, mustamaalaaminen ja suoranainen rikolliseksi asiaa tai asian esittäjää leimaavat ”mielipiteet” sensijaan ovat tyystin tuomittavia ja asiattomia.

Asiallinen kritiikki, vaikka voimakaskin, on siis mitä parhain keino rakentaa asioita eteenpäin. Faktoihin perustumaton mustamaalaaminen ja rikolliseksi leimaaminen sensijaan on kaikilta osin epäasiallista ja tuomittavaa. Uskon ja toivon, että kommenttien / kritiikin esittäjät ottavat tällaiset perusasiat huomioon, ennenkuin avaavat sanaisan arkkunsa julkisuuteen. Kiitos.

Palvelua ei ole vielä edes avattu, mutta se on jo moneen otteeseen totuudenvastaisten väittämien siivittämänä tuomittu rikollisena toimintana. Mitä palautetta sellainen on?

Ritacasanueva kirjoitti:

…Jos haluat ”myyda” jonkun idean niin ekaksi sinun pitaisi tietaa asiasta ja asian tiimoilta kaikki. Sitten pitaa itse uskoa ”tuotteeseen” jotta sen saa kaupaksi…..

Ei liene realistista olettaa, tai edellyttää, että kukaan tietäisi jostain asiasta ” kaikkea” – silloinhan kehitys pysähtyisi.

Uskon kuitenkin vuosien varrella perehtyneeni ”puntosysteemeihin” sen verran perusteellisesti, että näen niiden mahdollisuudet auttaa erityisesti paikallistason yhteisöjen toiminnassa. Se toki on myönnettävä, että vaikkapa veroviranomaisilla saattaa olla säännöstötöjen luominen näille asioille olla vielä ainakin osittain kesken, mutta se tuskin on kenenkään sellaisen tahon syytä, joka haluaaa auttaa tällaisen asian kehittämisessä.

En myöskään halua olla ”myymässä” tallaista ajatusta kenellekään. Lamppu joko syttyy tai sitten ei.

Itse asiassa, esitänkin tässä julkisesti konkreettisen jeesinkipyynnön Suomalainenpalvelutoimisto:lle: Onko Sinulla halukkuutta ja mahdollisuutta selvittää, onko Espanjan viranomaisilla jo valmiina selkeää ohjeistusta, joita yhteisöjen ja yhteisöjen jäsenten tulisi tällaisissa tilanteissa noudattaa tai ottaa huomioon? Kiitos, jos sinulla on mahdollisuus auttaa.

Ritacasanueva kirjoitti:

…Mulle tuli nyt sellainen tunne etta kaannat asiaa sen mukaan mita palautetta saat?……

Perusajatus on kristallinkirkkaasti ollut alusta alkaen sama, mutta tottakai kerään taustalla koko ajan Orkkilaisten(kin) toiveita ja mielipiteitä siitä, minne suuntaan ja miten asiaa tulisi kehittää. Olisi aika hassua, jos en niin tekisi ja kehittämiselle ei olisi valmiutta. Mielestäni jota kuinkin asiaa kuin asiaa pystyy kehittämään paremmaksi, jos vain halua on. Vai kuinka?

Ritacasanueva kirjoitti:

…Oliskohan se joustavuuden puute riidassa taman yleisen toimintaperaatteen kanssa?…

En ole aivan varma, mitä tällä tarkoitetaan, mutta vaikka ”Tasapelissä” käytännön syistä olisi pääasiallisesti käyttäjinä suomalaiset, niin mikään ei estä myös muunkielisiä osallistumasta toimintaan. Itse asiassa, juuri muutama päivä sitten eräs espanjankielinen pariskunta ilmoitti haluavansa mukaan. En näe asialle mitään estettä, varsinkin, kun heiltä luistaa myös suomenkieli. He haluavat auttaa heidän osaamisalueellaan myös suomalaisia.

Ymmärtääkseni viittasit ”tunnin tunnista” olevan solidaarisuutta jne. Puhtaissa ”aikapankeissa” onkin juuri näin, eli ”tunti minun työtäni vastaa tuntia sinun työtäsi”. Mikäs siinä, homma varmaan toimii hyvin ja sopii monelle. Henkilökohtaisesti ajattelen kuitenkin niin, että on joustavampaa ja vähemmän ”kolhoosinomaista” kun jokaisella on mahdollisiin määrittää itse, kuinka monta ”puntoa” palvelu tai tunti maksaa.

Se on joustavampaa, mutta käytännössä mahdollistaa myös 1:1 -suhteessa hinnoittelun. Tärkeää tässä periaatteessa on mielestäni myös se, että näin päätöksenteko tässä aiassa säilyy ”systeemin” sijasta yhteisön jäsenellä itsellään.

Ritacasanueva kirjoitti:

…Etkos sina aikaisemmin viitannut kintaalla vastuille ja muulle sellaselle hompotykselle?…

En ole missään vaiheessa ”viitannut kintaalla vastuille” …olen toki yleisellä tasolla sivunnut verottajan suhtautumista, eli jos toiminta on ”pientä näpertelyä” ei verottaja ole siitä käytännössä kiinnostunut. Päinvastoin, pidän tärkeänä sitä, että toiminta kaikin puolin on olemassaolevien sääntöjen mukaista.

Ritacasanueva kirjoitti:

…Ja nyt puhut espanjalaisesta tyottomasta autonomo puutarhurista …ihan silmakulmaan kyynel valuu…

Pidän Espanjan(kin) korkeaa työttömyyttä sen verran vakavana asiana, että mielestäni siitä ei ole syytä laskea leikkiä. Ei edes puutarhureiden osalta.