Kiitos santiago Juuri

LINKKI

Gardenia
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.10.2013
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 8

Kiitos santiago 🙂 Juuri sinulta odottelin vastausta kun suomenkielinenpalvelutoimisto onkin Kanarian saarilla 🙂

Suomalaisessa mediassa oli aikaisemmin että siellä olisi ollut 20 000 vakituisesti asuvaa – lähinnä sen Trafin call center-sopimuksen tultua sinne, mutta tänä vuonna vastaan tuli tuo 30 000. Onko heittää mitään arviota siitä kuinka suuri osa tuosta 10 000 olisi työikäisiä? Vaikka kaipa sitä Suomestakin ihmisiä sinne talveksi töihin saa jos on tarvis. -Harva sitä loskaa ja räntää niin suuresti rakastaa 🙂

Taloyhtiön talousarviosta minulla nuo suomalaisetkin numerot ovat 🙂 ja toivoin että sähkölaitokset ja vesilaitokset olisivat omilla web-sivuillaan vähän ilmoitelleet noita hintoja, mutta alkeellisella espanjantaidollani en onnistunut niitä sieltä löytämään.

Ok, eli sellaista yhtenäistä veden hintaa ei ole? Se vähän ihmetyttikin että löysin kommentteja joissa 20 € oli veden hinta perheelle jossa oli 2 hlöä+lemmikki mutta toisaalla saattoi olla että samoissa summissa pyörittiin vaikka ihmisiä oli 5. Kommentit eivät kuitenkaan olleet välttämättä samalta vuodelta ja kun maan taloudellisten vaikeuksien aiheuttamia korotuspaineita alkoi jo esiintyä vuoden 2010 kommenteissa oletin taantuman aiheuttavan noita eroja hinnoissa.

Vastiketta voidaan yleisesti siis maksaa ns. normaaliin tapaan joka kuukausi? Yhdessä bungalowyhteisö-casessa oli mainittu että he maksoivat vajaan 100€ neljä kertaa vuodessa ja kaikki kulut oli jyvitetty tasan asuntojen kesken vaikka ne olivat erikokoisia ja suomalaisen totutun jyvitysmallin mukaan jokainen olisi maksanut oman asuntonsa pinta-alan/prosentin/arvon x mukaan.

Löysin myös kyselyn siitä mitä maksaisi 2-3 mh talon yhtiövastike + verot. Siinä oli arvioitu vastikkeen suuruudeksi 400€ ja veron suuruudeksi sama 400€. Mutta siis kerrostalo-osake rinnastetaan kiinteistöön jossa on tonttia ja tuo otetaan mahdollisesti huomioon siinä ”yhtiövastikkeen” suuruudessa?

Varmistelen nyt näitä juttuja siksi että jos onkin parempi muuttaa tutkittavaa konseptia alkuperäisestä 🙂