kiitos puhtaasta sydámestá

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Tipin määrä kiitos puhtaasta sydámestá

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
bhajee kirjoitti:

Juu toki muutman sentin jättäminen tiskille/pöydälle on vähän tyhmää…

Mutta jos joku drinkki tiskillä maksaa esim. 1,90 € (ja maksaa vaikka kakosella) niin pikku kädenliikkeellä voi antaa ymmärtää ”keep the change”…

Mitä tuohon kansainvälisyyteen tulee, niin jos esim. USA:ssa (ravintolassa) antaa vain 10% niin aikalailla nenänvartta myöten katsovat… Saksassa taas ei ole tapana jättää tippejä pöydälle, vaan kun tarjoilija tulee ja lasku on vaikkapa 28 €, niin sille ojennetaan vaikkapa viiskymmpinen ja sanotaan samalla ”kolmekymppiä, kiitos”… jne. jne.

Minun mielestá kohteliaisuudelle ei voi laskea mitáán hintaa. Varakas játtáá enemmän ja vähemmän varakas váhemmän – kaikkihan olemme kuulleet, kuinka antelias edesmennyt saudi-kuningas oli Marbellassa vieraillessaan. Ele siiná tárkein on, kohteliaisuus ja ystávállisyys, miká ei tietenkáán saa olla alentuvuutta. Ja tällainen kohteliaisuus on aina paikallaan muuallakin kuin ravintolassa, tuolla káytösoppaassa mainittiin esim. kengánkiillottaja, hotellin kantaja, sairaanhoitaja… Pikkujutuissa on ihan ok pyöristáá sinne tasarahaan, jos vaikka vain sen oluen tai kahvin ottaa, tai olla antamatta mitäán ekstraa- eihán náihin támmösiin mitään erityistá palveluakaan yleensá sisálly.

Kyllá tuo ”kolmekumppiá, kiitos” toimii Espanjassakin ja myös Suomessa. Minusta se on siellá ihan normaali käytántö, tietyn tasoisissa paikoissa. Jotenkin olisi hieman täkeröä maksaa ykkösluokan paikoissa ihan sentilleen, mutta támá on vain minun mielipide.