Kiitos paikallistietoudesta!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Tulmu
Tulmu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.04.2011
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 7
Lumenluoja kirjoitti:

Tulmu kirjoitti:

Villamartinissa €425/kk + vesi ja sähkö
Villamartinissa €750, sisältyy kaikki
Quardamarissa €600, sisältyy kaikki
Quesadassa €600 + vesi ja sähkö, tää on rivitalossa
Quesadassa €500, sisältyy kaikki
Algorfassa €800, sisältyy kaikki, myös oma uima-allas

siis tietysti 9 kk on lyhyt aika, mutta minä kyllä ottaisin vaikuttavaksi tekijäksi joitakin muitakin kuin hinnan. Sinullahan oli lapsia mukana? Sen verran voisi kommentoida jossainmäärin kokemuksella, että Villaartiinissa on monia eri alueita ja hyvässä lykyssä pääsee välittäjän kyydillä El Galanin kusiaispesään tai Blue Lagoniin tai Eagle Nestiin… Quesada on ”mummokylä” – harmaita panttereita vilistää kylällä päivästä toiseen. Toki UK-väen joukkoon mahtuu norskeja jne. Algorfa on ”kaukana kaikesta” paitsi Algorfasta. Guardamar on sentään hyvän tien varressa ja kentälle on lyhyt matka – kesällä on rannat ja se on talvellakin…. Ja Rojaleksessa pääsee nauttimaan saariston väen hassutuksista. Jos pitäisi paikkaa suositella, niin Orihuela Costa siitä Torreviejan rajalta Cabo Roigiin saakka ja vähintään motarin ja rannan välimaastosta. Etäänpänä rannasta on toki yksi ns. huippupaikka eli muistaakseni Pinar de? Campoverde tjsp. Torreviejan kaupungista on paha löytää sopuhintaista villaa, mutta siellä on tietysti HYVIN paljon (harrastus & kulttuuri) mahdollisuuksia. Viime talvena kun poikkesin, niin kaupunki oli kyllä tosi tyhjä. San Miguel de Salinas kannattaisi ottaa kuvioihin jos meinaa lapset laittaa kouluun. Siellä on kuulemma hyvä (englanninkielinen) koulu, johon roudataan tenavia pidemmältäkin. Pillar de Horadada on kans muistaakseni ihan jees aluetta kunhan ei ota asuntoa kovin reunalta – siellä ei ole siistiä kun tuuli riepottelee peltojen muoveja jne. Hyvä koulu ja uusi uimahallikin on. Joo ja talvella on sitten nastarengas kelejä – tai ainakin menee pakkaselle yöllä tuolla kauempana rannasta.
Niin ja miksi villa? Moni urbanisaatio sisäpihoineen ja/tai toimivine systeemeineen voi olla todella kiva ja samalla voi löytyä jopa naapureita, jolloin ei tarvitse kyyhötää betoniaidan sisällä koko 9kk aikaa. Eli ei kannata ainakaan eristäytyä.
Joo ja kaupat… katso missä on hyvä kauppa! Eli semmoinen paikka missä on lähellä vähintään 7m mutta mieluusti 12m kalatiski ja päälle lihakset sun muut makkarat ja vegetaarit. Kunnollisessa espanjalaisessa kaupassa saa menemään reilusti aikaa pelkästään ihastelemalla keittiön raaka-aineita.

Kippistä – ihan nannaa tämä (Convidado de) BACO Solera GR. Naapuri muuten ihmetteli mitä tekee jääkaappi keskellä pihaa – mutta siitä toisella kertaa.[/quote]

Nämä oli ihan hyvä kuulla ja ottaa huomioon pohdiskeluissaan.

Meidän lapset on jo mualimalla, joten voidaan ihan itsekkäästi asettua esim johonkin mummokeskittymään. Ehkä enemmän kiinnostaa paikka, jossa on jotain alkuperäistä espanjalaistakin lähellä. Autolla pääsee mahdollisten muurien takaa (siis talvellakin, jos on talvirenkaat mukana 🙂 kiinni ympäröivään maailmaan. Ja fillarillakin. Urbanisaatioista on paljon kokemusta aurinkorannikolla, nyt haluu kokeilla toisenlaista. Kauppa-asia on ehdottoman tärkeä, ja sen myötä myös iiiiiiiiiiiiso ja varusteltu keittiö (ja patiolla/terassilla ihanat näköalat ympäröimässä kokkauksien ja vaikka sit BACO soleran maistelua…..)

Pitääks muuten paikkansa, että ilmasto muuttuu radikaalisti sisämaahan mentäessä, ja mikä on se muuttumisaste noin suurinpiirtein kilometreissä? Onko suolajärvien terveysvaikutusaluetta jotenkin määritelty? Muutenkin olis kiva kuulla jos jollakulla kokemusta esim. suolajärven mutakylvyistä.