Kiitos, Ope, kivoista kuvista

LINKKI

Angelina
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 24.04.2010
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 35

Kiitos, Ope, kivoista kuvista ja kertomuksistasi. Niitä on mukavaa tutkailla täällä Etelä-Suomen pimeyden keskellä.

Mitä tulee siihen ovatko suomalaiset sosiaalisia taikka eivät, haluaisin todeta, että kyllä he ovat, mutta se ei vain välttämättä näy eikä kuulu.

Jo nuorena au pairina Ranskassa huomasin, että ystävien kanssa seurustellaan ennemminkin ravintoloissa kuin kenenkään kotona. Suomalaiset puolestaan kutsuvat ystäviään kyläilemään. Englannissa huomasin saman asian; pubiin, ei kotiin. Suomalaiset viettävät yhteisiä hetkiä toistensa mökeillä, lähtevät suuremmalla porukalla esim. risteilemään, taikka vuokraavat kimpassa suuren mökin Lapista.

Suomalaisten sosiaalisuudesta kertoo paljon jo karavaanari-harrastus, johon olen myös tutustunut. Satoja ihmisiä viettää aikaa camping-alueella; kun naisten saunavuoro alkaa, kymmenet leidit kirmaavat lauteille. Höpötetään, kälätetään, naureskellaan…ollaan sosiaalisia. Sama pätee miesten puolella. Kesäisin naapurukset kantavat pöytiään teltasta kehään ja kokkaillaan useamman perheen voimin nyyttäri-periaatteella. Nämä vaunukunnat koostuvat niin nuorista, perheellisistä kuin eläkeläisistäkin, lemmikkeineen. Näin tapahtuu myös kun joku laittaa tulen kotaan; kymmenet ihmiset kokoontuvat makkaroitaan grillaamaan…pylly toisensa vieressä tiiviisti, mäntyisen pirttipöydän ”ympärille.”

Tyttäreni oli noin 4-vuotias, kun astuimme Stockmannin hissiin. Ovien avauduttua toivotin kaikille hyvät huomenet. Neiti totesi kovaan ääneen: ”Tunnetko mamma kaikki nämä ihmiset täällä?” Totesin yhtä kovaan ääneen, etten tuntenut heistä ketään, mutta sain toivotuksellani kaikilta yhtä iloisen toivotuksen takaisin ja että siitä tuli jokaiselle varmasti hyvä mieli. Kukaan ei sanonut mitään, mutta kaikilla oli suu messingillä. ”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan”

Kyllä suomalaiset ovat sosiaalisia….muutkin kuin savolaiset! Ehkä vain savolaisten sosiaalisuus näkyy ja kuuluu 😉