Kiitos linkistä!

LINKKI

123
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2006
Kirjoituksia: 734
Vastauksia: 1553

Kiitos Don Bavarontti linkistä, itsekin olen selaillessani päässyt kyseiselle sivulle. Sieltä löytyy muutama kuva, ja linkkejä, joista voisi kuvitella löytävänsä mm. kasvattajien tietoja, mutta yhtään kasvattajaa ei löydy.
Jospa vielä joskus Hovawart yleistyisi Espanjassakin..

Luuppi, en omista kyseisen rotuista koiraa, mutta jos ja kun joskus hamassa tulevaisuudessa kotiini uusi koira astuu, on hyvin todennäköistä sen olevan hovawart.

Olet ihan oikeassa, että Espanjasta löytyy paljon kodittomia, hylättyjä koiria – kuten Suomestakin. Kuitenkin tällaista koiraa ottaessa ei voi paljoa tietää millaisen koiran tulee saamaan. Nämä ovat asioita, joita jokaisen koiranottajan tulisi miettiä ja tietää etukäteen – ennen kuin uusi perheenjäsen astuu kuvioihin. Siitä kuitenkin on tulossa kaveri toivottavasti vähintään 10 vuodeksi, joten eikö ole jokaisen etujen mukaista, että koira ja omistaja sopivat toisilleen.

Kasvaako siitä pieni, keskikokoinen vai iso – Millainen se on luonteeltaan – Mitä odottaa sen käytökseltä – Mikä on paras tapa kouluttaa koira; onko se kova vai pehmeä – Minkä näköinen siitä tulee, onko karva helposti hoidettavissa; tarvitseeko trimmausta entä harjausta…?
jnejne, voisin jatkaa listaa loputtomiin 🙂

Rotukoiralla on paperit, tiedät sen taustat, tiedät millaisia sen vanhemmat, isovanhemmat ja isoisovanhemmat ovat – osaat jo pentua hankkiessasi sanoa millaisen koiran tulet saamaan. Tiedät terveystilanteen – tiedät millaisella todennäköisyydellä saat terveen koiran – tiedät, että ainakin suku on terve ja tiedät myös jos suvussa on mahdollisesti ollut sairauksia.
Sekarotuinen ei saa käydä näyttelyissä eikä osallistua virallisiin kilpailuihin. Tottakai harrastaminen on mahdollista ilman papereitakin, mutta jos tähtäät pidemmälle ei se ole mahdollista sekarotuisten kanssa.
Huom! Myös paperiton (rekisteröimätön) puhdasrotuinen koira on virallisesti sekarotuinen!

En missään nimessä sano, että olisi väärin ottaa koditon koira ja pelastaa sen tulevaisuus, mutta jokaiselle se ei sovi. Nostan hattua niille, jotka niin tekevät. Tällaisessa koirassa saattaa olla moninkertaisesti työtä verrattuna johonkin muuhun. Tarkoitan tällä, että varsinkin aikuisella hylätyllä koiralla saattaa olla jo valmiiksi opittuja pahoja tapoja, joita on vaikea saada pois tai sitä saattaa olla pahoinpidelty, joka saattaa aiheuttaa pelkopuremista, joka varsinkin lapsiperheessä on mahdoton yhtälö. Myös pentukoirilla saattaa olla huonoja kokemuksia esimerkiksi ihmisistä, tai vaikka jätesäkeistä, joka voi aiheuttaa todella paljon ongelmia tulevaisuudessa.

Kaikkihan sen kuitenkin tietää, ettei koiranostoon kannalta lähteä suinpäin; eli jokainen oman harkintansa mukaan tekee kuten parhaaksi näkee.

Noh, nämä ovat minun mielipiteitäni – ja ne sallittakoon! 8)