Kiitos La Cruizer

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä mampu
mampu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.05.2007
Kirjoituksia: 81
Vastauksia: 263

Kiitos La Cruizer perusteellisesta vastauksestasi!

Jotta hyttyssoppa olisi täydellinen tulee vielä mieleen, että jos tuo tutkimus on amerikkalainen, ovatko tutkineet vain ”uuden maailman” hietasääskiä vai myös ”vanhan”. Wikipediassa nimittäin todettiin, että levittäjät ovat eri maanosissa eri sääskityyppiä! Kts.” In the New World, leishmaniasis is spread by sand flies of the genus Lutzomyia. In the Old World, the disease is spread by sandflies of the genus Phlebotomus.”

Tuntuu ihan kohtalon ivalta, että juuri meidän koirulimme on sitten allerginen näille tarvittaville aineille kun muuten sitä ottaessa ronklasimme niin kovasti pennun valinnassa, kun halusimme juuri täystumman pennun Espanjan reissujamme ajatellen. Vaaleat rotusisaret nimittäin palavat auringossa ja tarvitsevat voimakkaat aurinkovoiteet tai suojaavan asun. Nyt sitten näyttää siltä, että vaatetukseen on turvauduttava kuitenkin…

Minusta nuo hietasääkset ovat aina ennen tuntuneet niin harmittomilta, ihoon tulee jälki joka katoaa seuraavaan aamuun mennessä, mutta taitavatkin olla aika epeleitä. Millainenhan vaatetus niiltä mahtaisi suojata? Suomalainen hyttynenhän pistää vaikka farkkukankaan läpi, mutta olisikohan noilla Espanjan sisarilla hennompi/lyhyempi pistin tms. Ihan ihonmyötäinen T-paitatrikoinen haalari ei taida suojata? Tai tehoaisiko löysähkö lakanakankainen haalari, joka tosin koiralla on aina ainakin selästä ihossa kiinni.