Kiitos kommenteistanne :)

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Tiinamummu57
Tiinamummu57 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 04.06.2012
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 57

Kiva tietää että siellä yhä on edullisempaa peruseläminen kuin täällä Suomessa 🙂

Mielelläni asuisinkin paikallisten alueilla jos vain sieltä mahdollisuus on asunto vuokralle saada ja residenssiä olen ajatellut koska minulle ei jää tänne asuntoa tms odottamaan.

En myöskään aio mitään romukuormaa sinne tuoda; vain henkilökohtaiset tavarani, olenkin jo kohta kaksi vuotta tehnyt ’hiljaista työtä’ päästäkseni eroon liiasta tavarasta ja loput saan jemmaan täälläpäässä.
Tavaroitahan saa sekä sieltä että täältä hommattua sen mukaan missä asustelee 🙂

Juu, veroa ei mene pienestä eläkkeestäni lainkaan mutta en myöskään saa muuta tukea kuin as.tuen; sähkö-, puh-, ja nettilaskut on täälläkin ja mikäli lääkkeet tosiaan on maksuttomia niin se tuo minulle etua kuukausittain useamman kympin verran.

Perhe-, ystävä- ja tukiverkostoni tuskin hävinnee jos on netti käytössä, asumme nytkin eri puolilla suomea ja pidämme lähinnä yhteyttä netissä.
En tietenkään kuvittele etteikö ikävä tulisi lapsiani ja lapsenlapsiani mutta harvoin näemme nykyäänkään, ja pääseehän sinne kyläileen.
Mulla on lisäksi se etu että kaksi erittäin hyvää lapsuudenystävääni ovat asuneet Mallorcalla yli kolmekymmentä vuotta joten osaavat kielen ja pystyvät ainakin puhelimitse auttamaan mikäli ongelmia tulee ja pääsemme näkemäänkin huomattavasti useammin kuin nykyisin!

Veljeni asuu talvet Thaimaassa ja kovasti sinne houkuttelee mutta en ole valmis niin kauas lähtemään, enkä ole siellä koskaan käynytkään.
Espanjassa ja eteläeuroopassa sen sijaan kiertelin loka-maaliskuun asuntoautolla kymmenisen vuotta sitten, joten edes hiukan tutuksi on tullut muutakin kuin ns.turistikohteet.

Vielä en ole päättänyt mistäpäin asuntoa pää-asiassa katselisin, mielelläni ottaisin siitäkin vinkkejä vastaan.
Voi tosin olla että asunto ratkaisee mihin ainakin aluksi sijottaudun.

Halvempaa on kai vuokrata asunto koko talven tai vuoden ajaksi kuitenkin, vai mitä?

Kaikkea hyvää elämäänne ja jos vielä voisi pyytää lähettään hiukan auringonpaistetta ja -lämpöä tänne sateenharmauteen edes hetkeksi niin olisin todella kiitollinen 🙂