Kiitos kommenteista

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
Lumenluoja Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489

kaikille.

Hyviä kommentteja moista kuluista ja veroruksen vaikutuksista. Yllättäävää toisaan on, että jos yksitys- ja yritysveron ero on noin pieni. Eli jäljelle jäisi vain mahdollinen IVA:n palautus … joskin sitäkään ei tule jos vuokratuloista ei tekisi ilmoitusta. Mutta pitkällä jänteellä ajatellen kun puhutaan OKT-tyyppisestä kiintiestöstä ja remonteista siitä saattaisi olla etua. Mutta jos kirjanpito on kallista (Suomessa sen voi tehdä helposti itse tai se maksaa satasen pari) niin kyllähän silloin mahdollinen hyöty kapenee oleellisesti. Ja silloin astuu kuvioihin operandiksi tuo Krisin mainitsema mittavampi kiinteistöomaisuus.

Santiagolle sen verran, että ehkä tässä minun tapauksessa ei ole kyseessä puhdas saituus vaan ihan se totuttu tapa laskea vaihtoehdot ja miettiä seuraavaa askeltakin vaikkapa kiinteistön luovutuksessa. Tai no.. aika tarkka olen rahoistani = eli saitahan minä 🙂 Mutta totta on se, että pienestä potista säästämällä ei saa kuin känsät kämmeniin – isommasta pienempikin prosentti tarjoaa antavammin. Ja monesta harrastuksesta ottaa aika usein känsiä…

Miten menee prosessi, jos omistaa kerrostaloasunon ja sitten ”taloyhtiötä”/taloa pitää alkaa remontoimaan tms? Onko olemassa joku taho talossa tai omistajien yhteenliittymä (kuten Suomessa ) joka päättää vaikkapa julkisivuremonteista?