kiitos kehuista..

LINKKI

mela
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 23
Vastauksia: 195
Don kirjoitti:

baarin pidossa voipi onnistuakkin, kun pitää asiakasta yrityksen tärkeimpänä henkilönä ja onnistuu rakentamaan paikastaan ns. olohuoneen aluella asuville ihmisille…tällaista oli havannoitavissa melan paikassa. Ja tärkeää on myös tehdä tuloslaskelma väärinpäin…siis viivan alle tulos mikä tavoiteena ja sitte alkaa miettimään kuluja, ne kannattaa kertoa kahdella, kun taipumusta mielessään kaunistella asioita ja niinpä loppujen lopuksi näkee millä myynnillä tulos saavutetaan.

Bavarotti osaa laulaa oikeita lauluja.. Kiitos kehuista. Olet oikeassa etta on saatava riittavan kattava vakituinen asiakaspohja. Sen avulla saa kulut hoidettua. kuitenkaan ei kannata olla liian optimistinen myynnin suhteen joten kulut on pyrittava pitamaan kurissa. Mika kaytannossa tarkoitaa pitkaa paivaa ja pitkaa pinnaa. Ja taytyy rehellisesti sanoa etta ensimaiset 2 vuotta oli yhta hel… no nyt sitten on alkanut helpottaa. Seuraavaksi on tulossa laajennukset kun kaappasimme viereisen liiketilan kaytoomme.. joten kulut nousee eli eikun on taas tehtava enemman itse.

muutama vinkki uusien ravintoloiden perustajille… ja samalla varoituksen sana.

1. Mieti ensin tarkaan mika on liikeideasi ja lahde sitten etsimaan sopivaa paikkaa ideallesi.
2. tarkista kaikki paperit ja iiketilan maksut (mm. sahko,vesi yms.) jotta et joudu maksumieheksi.
3. ala palkkaa liikaa henkilokuntaa ”kaiken varalle” vaan tee itse niin paljon kuin kerkeat.
4. ala kayta liikaa rahaa ns. kaukomarkkinointiin. Asiakaasi tulee paasaantoisesti hyvin lahelta.
5. Jos et taloudellisesti pysty hankintojen jalkeen tekemaan ensimaisen 1/2 vuoden ajan tappiota ala edes aloita silla tulet lopettamaan vuoden sisalla.

Yleensa uudet ravintolat/baarit sortuvat liian suuriin odotuksiin. Joka ikinen vuosi tulee joku joka aloitaa uuden ravintolan ja silla on mahtava idea perustaa suomibaari aurinkorannikolle ja myyda suomalaisia tuoteita suomalaisille. Rahaa on saatu vahan saastettya suomessa ja otetaan lopulle kulutusluottoa, joka ajatellaan maksaa nopeasti pois. Odotukset on kovat ja parhaimmat kertovat perustavansa ravintola ketjua koska rahaa odotetaan tulevan ovista ja ikkunoista. Totuus on kuitenlkin karumpaa.. 😉