Kiitos hyvistä resepteistä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Espanjan ja välimeren ruokakalat? Kiitos hyvistä resepteistä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä jhatinen
jhatinen Ei kirjautuneena
Liittynyt: 07.07.2008
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 133

Ylläolevia mukavia reseptejä lukiessa katse meinasi kääntyä jo kohti akvaariota 🙂

Eipä sitä kalaa kannata ujostellen ostaa – Espanjassakaan. Siihen vaan kalatiskille ja sormella osoittamaan, aluksi vaikka tutumpaa lohta. Kun sitten rohkeus kasvaa, voi koetella muutakin mitä myynnissä on, ja jos kielitaitokin on, voisi kysyä myyjiltä ja muilta asiakkailta ohjeita. Hinnat ovat nykyään suunnilleen samoja kuin Suomessa – tosin muikkua tai silakkaa ei ole saatavilla. Olenpa ostanut Espanjassa upean makuista ja kohtuullisen edullista jättikatkarapua – joka oli raakana pakastettua ja suoraan Kiinasta. Hyvää kuitenkin öljyn ja valkosipulin kanssa. (laitoin omaan annokseen tujauksen chiliäkin)

Ai niin, tulipa mieleeni kun tuossa aiemmin mainittiin se suoraan kalasatamasta hankinta: Suomessa olen ostanut silakkaa pyyntituoreena suoraan troolarista kauppakassillisen kahdella eurolla, juuri savustetua kampelaa (flundra) 2 euroa kilo, tuoretta savusilakkaa (böckling) 2 euroa kilo, kuhafileetä 6 euroa kilo.

Nuo hankintani eivät tulleet Stockan herkusta (El Cortes Espanjassa), vaan suoraan kalastajalta, ennen välikäsiä – rohkeutta vaan hankintamatkoille Espanjassakin.