Kiitokset ammattitaidosta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Kerjääminen espanjassa Kiitokset ammattitaidosta

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Fuengirolassa on kierrellyt vuosien ajan pienikokoinen nainen, jolla on ajoittain (työaikana) pahantuntuinen lonkkavika, toinen kyynärpää nöyrästi kainalossa ja todella sääliin vetoava katse. Hänen kämmenelleen pudottavat heltyneet turistit herkästi euron.

Jos satut näkemään saman naisen vapaa-aikanaan, tunnet hänet ulkoasulta, mutta et olemukseltaan. Askel käy kepeästi.

Tottakai hänelle ovat jääneet tutut naamat vuosien mittaan muistiin ja silleen hän ei minultakaan enää kerjännyt, kun en kuitenkaan anna. Kunnes kerran kutsumalla kutsuin hänet poikkeamaan terassilla minunkin pöytääni ja annoin kaksi euroa sanoen sen olevan ”kiitos hyvästä ammattitaidosta”.

Siitä syntyi tunnistettu tuttuus. Tervehdimme nyttemmin katseella ja hymyilemme niin, etteivät muut huomaa.

Joo, en anna kerjäläisille, mutta soittajille joskus, jos taitoa riittää. Ja muutoinkin olen aina iloinen nähdessäni jonkun tekevän taitavasti mitä tahansa – vaikka se kerjäisi ja tienaisi sillä minun arvioni mukaan ja varsinkin sesonkiaikana paremmin kuin tavallisessa työssä.

Kunnolla tehtyä työtä kunnioittaen – OC

P.S. En ole edes ajatellut neuvoa sitä naista lähtemään Suomeen määräaikaiseksi pakolaiseksi tai työttömäksi työnhakijaksi. Silleenhän saattaisi tienata vieläkin paremmin ja vähemmällä vaivalla. Niin kuin moni tietää ja tekee.