Kielen oppimisesta lue: oppimisen yrittämisestä :)

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Kielikulma Espanjan kielen oppiminen Kielen oppimisesta lue: oppimisen yrittämisestä :)

LINKKI

PirpeX
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.03.2009
Kirjoituksia: 30
Vastauksia: 193

Itse kävin vuosia sitten espanjan intensiivikurssilla… mutta sitten elämäntilanteet muuttuivat ja koko espanjan kieli unohtui pitkäksi aikaa.

Nyt olen muutaman vuoden käynyt kansalaisopiston kursseja. Oppinut uutta ja kerrannut vanhaa. Mielestäni espanja on ihana kieli ja helppo…jos unohtaa suomalaisen jäykkyyden noihin sääntöihin ja pelkoon, että osaankohan nyt sanoa asiat ihan oikein! Kun se ei maailmoja kaada, jos vaikka virheitä tekee ja sanookin jotain väärin.

Minä olen kahlannut läpi espanjalaisia elokuvia ja tv-sarjoja (vaikka monesti sarjat todella typeriä, mutta yritän kestää kielen takia 🙂 ) Ja espanjankielinen musiikki soi jatkuvast poppivehkeessäni, espanjan eri murrealueilta ja latinalaisesta ”ameriikan ihmemaasta”. Olen suurinpaan osaan musiikkia löytänyt sanoitukset netistä ja siinä samalla, kun kuuntelen, käännän (monesti sanakirjan avulla) tekstejä suomeksi. Musiikkia kuunnellessa ihan kuin vahingossa oppii aina jotain uutta. Tosin eihän näistä tietenkään sitä päivittäisten asioiden hoitoa opi 😉 , enemmänkin laulut keskittyvät tuohon sydämen ja sielun tuskaan ja hoitoon. 🙂

Mutta suosittelen, kuulepahan kieltä, kun ainakaan täällä ei ole paljon mahdollisuuksia harjoitella puhumista. (Mitä nyt itsekseen höpöttelee 😉 )