Keskustelu ohi ennenkuin alkoikaan? Vau.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Suomen TV1 lähettää mielenkiintoisen dokumentin Keskustelu ohi ennenkuin alkoikaan? Vau.

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
vanhatyttö kirjoitti:

Tämä Espanjan taloustilanteesta puhuminen kyllästyttáä jo. T
………
Suomalaisessa keskustelussa tuolloin puhuttiin TEURASTUSKOMITEASTA ja …. Ihan kuten Espanjassakin, näin se menee ja kehitys jatkuu.

Nyt jo, vaikkei keskustelua ole edes varsinaisesti käyty eikä likapyykkiä pesty?

Älyvapainta tässä tilanteessa on kyllä ”kieltää” keskustelu ”kyllästyttävänä”.

Kommenttisi ovat muuten hassun hauskan viihdyttäviä, vanhatyttö. Ensin olet tyrmäämässä alkavaa keskustelua (joka toki on espanjalaisten itsensä käytävä, meidän vierailevien tähtien pälinöillä ei ole merkitystä) ”turhana ja kyllästyttävänä” – sitetn toteat kuinka Suomessa noustiin keskustelun jälkeen uuteen nousuun.

Btw, oliskohan muuten Suomessa keskusteluakin enemmän vaikuttanut Ruotsin sekä hyvä että paha esimerkki. 1957 jälkeenhän käynnistyi mm. massamuutot Ruotsiin ja jossain vaiheessa Suomen herroille tuli hätä, että ”koko väestö perhana valuu Ruotsiin”. Tuli kiire uudistaa Suomea, demokratisoida ja kehittää hyvinvointia.

Senhän näkee koko Suomen yhteiskunnasta, että se on melkoinen kopio ruotsalaisesta kansankodista. Kuuntelin kerran radiosta jotain suomalaista virkamiestä – ja hän tunnusti häpeilemättä, että he laativat Suomeen sääntöjä ja lakeja kääntämällä niitä miltei suoraan Ruotsista pöllityistä spekseistä….

Suomi ei ole mikään innovaatioyhteiskunta. Suomi on samanlaisten copykättien yhteiskunta, kuin mitä Tallinnan Mustamäen ryssät tai kiinalaiset piraattitehtaat edustaa. Nokian entinen pääjohtajakin kehui, kuinka kovia poikia me ollaan kopimaan muilta.

Ei siinä mitään, ollaan sitten itämaisia kopioijia. Aika hyvä lopputuloshan se tuli tuollakin menetelmällä. Mutta toki olisi kiva, jos joskus kulkisimme vielä rinta rottingilla, liikoja sivuille vilkuilematta, SUOMEN MALLIA luoden eikä aina kopioimalla jostain jotain pärkele.

No niin, tästähän tuli oikea vuodatus, oikea valitus. Itkuvirsi. Mutta ei auta kuin syyttää paskoja geenejä, että menee aina tällee mollin puolelle nää puheenvuorot 🙂