Kerrassaan mahtavaa!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
Lumenluoja Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489
MiMadrid kirjoitti:

Mä oon samaa mieltä; viime aikoina on ollut aika negatiivissävytteistä keskustelua ja väittelyä. Nämä eipäs-juupas -keskustelut näyttävät pääsääntöisesti alkavan joko Espanjaan muuttamisesta tai sitten töistä (tai töiden puutteesta) Espanjassa.

Jos kerrotaan ettei täällä ole juuri töitä niin sitten ollaan hirmuisen negatiivisia. Jos kerrotaan että juuri nyt ei kenties ole parhain hetki Espanjaan töiden perässä muuttaa niin ollaan tappamassa unelmia. Jos Suomessa työkkäri tms kustantaa suuren osan elämisestä niin mä en mihinkään muuttaisi…mutta tämänkin sanominen on taas negatiivista.

Jokainenhan itse päätöksensä näissä asioissa tekee. Täällä Orkissa on yhteenlaskettuna varmasti tuhansien vuosien kokemus Espanjassa asumisesta ja asiallisiin kysymyksiin saa aina vastauksen. Viime aikoina on silmään pistänyt se että asiallisiin kysymyksiin odotetaan tietynlaista vastausta ja jos vastaus poikkeaa odotetusta niin taas ollaan negatiivisia…eikä välttämättä kysyjän toimesta vaan jonkun ”sivustakatsojan”.

Hieno juttu. Nämä suomalaiset luonteenpiirteet ovat sittenkin olemassa! Epäilin jo, että suomalainen vaikkapa espanjastakin kiinnostunut olisi oppinut keskustelemaan puntaroiden ja käymään sananvaihtoa polveillen ja etsien niitä tiedon ja fiilisten murusia, joista saisi jotain myös itselleen… mutta varautuneisuus pysyy niissä ihmisissä, joilla olisi sanottavaa ja ne jotka kysyvät eivät usko (tai halua uskoa näkemystä) vaan epäilevät toisten tekevän kiusaa, huijaavat tai olevan ihan vain perus kettumaisia. fifty fifty. Kuullostaa niin itäeurooppalaiselta että, mutta sitä saa mitä tilaa.

Ja tästä kärsin minä, koska olisin ehdottomastti saamapuolella tälläkertaa. Itse pyrin kriittisesti tunnistamaan realiteetit ja siitä sitten hakemaan lähestymistapoja varsinkin kokeneita kuunnellen. Teitä kokeneitakin on paljon ja eri lähtökohdista ja nykytilanteesta, joten taustat olisivat tottakai tärkeitä. Mutta nykyisyyskin riittää koska nykyisyys on helppo siirtää kokonaiskuvaan – tulevaisuus olisi kyllä kaikkein parasta, jota voisi puntaroida. Kun minulla ei ole antaa paikallistuntemusta, niin koitan edes jotain… vaikkapa seurata julkista informaatiota ja siitä syöttää jotakin tarpeellista toisille. Ehkä joskus minäkin voin olla avuksi muille tässä kontekstissä.

Tuohon negatiivisuuteen saattaa vaikuttaa esimerkiksi ylimalkaisuus tai tylyt heitot perusteluitta. Tarkoitan sitä, että jos saaja/lukija/tiedonhaluinen saa vastauksesta vain lopputuloksen eikä taustoja ole riittävästi kerrottu, niin tuo 1. kappaleen loppuosa tuntuu validilta. Mutta voisihan sitä koittaa kauniisti pyytää jokso kirjoittaja kirjaisi hieman lisää taustaa vastaukseensa… vapaaehtoistahan se on, mutta toisi sisltöä tänne sivustoon. Ja ehkä myös paremmin auttaisi muita päätöstenteossa. Ja kysymykset voisi esittää jokin tausta-ajatus mukana, jotta vastaaja osaa nähdä vastineen ja sovittaa sen tilaneeeseen.

Lumenluoja (-14C tällähetkellä). Aletaanpa tilaamaan positiivisesti vaikeitakin asioita. Ja avoimus auttaa monessa asiassa – vaikka nimimerkin takaa.