Kelpaa omalta tietokoneelta tulostettu Boarding Pass.

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Penanen
Penanen Ei kirjautuneena
Liittynyt: 08.04.2008
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 26

Nyt voin kokemuksesta kertoa, että kyllä kelpaa Malagan lentokentällä omalta tietokoneelta tulostettu Boarding Pass eli Boarding Card eli maihinnousukortti. Tästäkin asiasta oli usealla ns. varmaa tietoa, että ei muka kelpaa. Kuten bhajee kirjoitti, kelpaa se ilmeisesti kaikilta niiltä yhtiöiltä, joilla sen tulostaminen yleensä on mahdollista.

Laitan tähän nyt itse 10.11.2012 Finnairin iltalennolla käyttämäni rutiinin ohjeeksi ja opetukseksi kaikille ja varsinkin niille, joiden mielestä tämä ei ole mahdollista:

1. Finnairin nettisivuilla tein (max. 36 tuntia ennen lennon aikataulunmukaista lähtöaikaa) lähtöselvityksen.
2. Lähetin check-in tiedot SMS:nä omaan kännykkääni. SMS ei kelpaa Malagan kentällä turvatarkastuksessa, kuten Helsinki-Vantaalla, joten ilman ”ruumalaukkua” matkustavan kannattaa hankkia se paperille tulostettu Boarding Pass. Niin voi ohittaa kentällä koko check-in:n
3. Menin lentoasemalle noin tuntia ennen koneen lähtöaikaa.
4. Finnairin luukuille ei ollut yhtään, siis ei yhtään ihmistä jonottamassa.
5. Menin Baggage Drop-luukulle ja nostin laukkuni hihnalle. Virkailija kysyi: ONKO TEILLÄ JO BOARDING PASS?
6. Kun ei ollut Fuengirolassa kotona tulostinta, niin ei ollut tulostettua Boarding Paassia, joten virkailija tulosti sen ja ojensi minulle.
7. Turvatarkastuksessa lähes kaikilla oli itse tulostettu A4-arkki ja muutamilla virkailijan tulostama entisen mallinen Boarding Pass. Noiden dokumenttien koneellisesta tarkastuksesta huolehtivat virkailijat ”narujonossa” ennen varsinaiseen turvatarkastukseen menoa.

Kertokaa tämä totuus muillekin älkää uskoko niitä varmoja tietäjiä, jotka luulevat tietävänsä tämänkin asian.