Kelien mukaan

LINKKI

Kari
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456
Lumenluoja kirjoitti:

…ajovarusteita Espanjan keleihin…

Yleisohjeena voi sanoa, että Espanjan(kaan) mopoilukeleistä ei kannata maalailla liian ruusuisia kuvia; kylmä ja kosteus yllättävät Espanjassakin – erityisesti auringon laskiessa ja talvisaikaan vuoristossa.

Kerrospukeutuminen on hyvä juttu… päälle hyvin tuulta pitävää, on se sitten nahkaa tai coretexia, makuasia. Talvisaikaan vuoristossa nahka- tai muut ajohousut ei haittaa yhtään, alusasuina toimivat hyvin hengittävät ”urheilukerrastot”

Tukevat ja liukkaalla asfaltilla lipsumattomat kumipohjaiset saappaat lisäävät ajoturvallisuutta kivasti, eikä huju pääse huosunpunteista sisään.

Asialliset ajohanskat ovat hyvä idea myös kesäkuumalla, vaikkei niitä kylmän takia tarvitsisikaan… tukeva ja hyvin pitävä ote pyörästä on tärkeä osa ajoturvallisuutta.

Olen todennut hyväksi ideaksi pitää reissuilla mukana ylimääräistä pitkähihaista paitaa, jonka voi tarvittaessa ottaa käyttöön mahdollisen vilun yllättäessä.

Kaulan ja rintakehän suojaaminen sopivalla huivilla tai kaulurilla on niinikään hyvä idea – kesälläkin. Ja aina tietysti mukana vesipullo ja aurinkorasvaa! 🙂