Kaupoille vain..

LINKKI

@Sevilla
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.09.2012
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 23

Juu, minulla kun on se kuva että auton osto on hyvin helpohkoa. Oikaiskaa vain jos mielipidettäni jos olisi korjattavaa.

Turistina kun saapuu auto ostoksille. Itse osto tapahtumaan menee vain muutamia tunteja kun on katsonut mieleisensä kohteen valmiiksi. Myyjä rouvan tapaaminen. Kättelyt, halaukset ja mahdollinen kahvin juonti jutteluineen. Koeajo. Gestorialle meno taas kätellään jutellaan vähän aikaa. Papereiden läpikäyminen ja allekirjoitus laillisine vahvistuksineen jonka jälkeen ostaja voi lähteä autollaan kohti Suomea. Traficoon ei tarvitse mennä koska autoa ei rekisteröidä espanjaan vaan vasta suomessa suomen rekisteriin. Jos autossa on maksettu vakuutukset 6 kuukautta eteenpäin seuraavat ne autoa. Vakuutusmaksuja kun ei vakuutusyhtiössä makseta takaisin. Näin olen käsittänyt? Siitä ei ole mielipidettä katkeavatko ne myynnin yhteydessä jos auto lähtee toiseen maahan. Ostajan on ennen ostoa selvittänyt jo mitä papereita suomessa sitten esitettävä rekisteröintiä varten.

Jos sitten asuu pysyvästi Espanjassa ja ostaa auton ei siinäkään pitäisi olla sen kummempia ongelmia. Auto vain rekisteröidään lisäksi Traficossa josta tulee lisämaksua ja veroa. Ylinopeussakot tiedetään lähettää sitten oikeaan osoitteeseen.

Espanjalaiset käyttävät pääasiassa autojen korjaamiseen autokorjaamoita jotka kovan kilpailun vuoksi ovat tavallaan pakotettuja tekemään laadukasta korjausta töissään. Manana meininki ei ole tätä päivää enään on vuosi 2013. Harvinaista olisi onnistua lahjomaan katsastusmies maassa jossa suuri työttömyys. Uskaltaako ammattitaitoinen nuori katsastumies riskeerata työpaikkansa ja mahdollisen perheensä elättämisen vaikka 50 euro takia. Ne tarinat ovat vain suomalaisten autokauppiaiden tarinoita joilla koittavat saada myytyä omia käytettyjä 80-luvun autojaan jotka makaavat pölyttyen hiekakentillä mutaisten pressujen alla.

Espanjan autoliikkeessä asioidessa vastaan tulee ensiksi ystävällinen hymy jonka jälkeen ohjataan silmäilemään liikkeen helmiä. Ja taas kätellään kovasti..