Kaunis kuva!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä simobooli
simobooli Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.02.2010
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 6

Joopa, ylikansalliset impperialistiset ydinherrat kyllä kaivelee halutessaan vaikka Helsingin päätorin alta löytämäänsä maamme merkittävintä uraanivarantoa! Tulemme sen karvaasti huomaamaan. Espanjan tilannetta toki helpottaa se, että fiksuna valtiona Espanja on ajamassa KOKO ydinsekoiluteollisuuden maastaan.

Uraanit loppumassa.

Ydinteollisuus väittää uraanien riittävän milloin vuosisadaksi, milloin vuosituhansiksi. Mutta eräs keskeinen jää tieten sanomatta. Saatava uraani on énergiaqnegatiivista. Kaikkein kummallisemmaksi homman tekee se, että jopa TVO:n jakamissa prosyyreissa uraanimalmien loppumiset kerrotaan jopa näin selkeästi. 2009 Ydinvoima ja innovaatiot VTT Seppoi Vuori sivu 26:”vuosittain louhittava uraanimäärä vastaa tällä hetkellä vain noin 60% maailman ydinpolttoainetarpeesta.” Tämä tarkoittaa jotain sellaista, jota ei ydinhallinto ole menneinä vuosinaan uskaltanut sanoa. Vaikka tilanne on ollut kestämätön jo mm. Antti Vahteran kirjan ”Ydinenergian uhkapeli” mukaan vuosikaudet.
2010 erittäin kylmät talvikuukaudet jopa 4 astetta normaalia kylmemmät kuukaudet otettiin mm. Ruotsissa vastaan pysäyttämällä 10 ydinvoimalastaan 5kpl, joko kokonaan, tai osin. Vain 60% Ruotsin ydinvoimalaitoskapasiteetistä on vuodesta toiseen käytössä.

Tulee mieleen, miksi Suomi sitten rehvastelee saaneensa ydinvoimaloilleen yli 90% vuosikäyttöasteita? Niin lasketaan hetki. Suomessa on Loviisassa 2* 510MW ja TVO:lla 2* 870MW ja OL-3:lla 1 600MW= yhteensä 4 360MW. Jaetaan tämä luku OL-3 neljättä vuotta t a r k o i t u k s e l l a alhaalla pidetyllä tehollaan: 1 600MW/ 4 360= -37%! Uskomatonta, kun huomioimme käyvien ydinvoimaloittemme vuosipysyvyydet huomaamme ällistyneenä, OL-3 laitos pidetään alhaalla jotta MYÖS Suomi toteuttaa niinikää Ruotsilta vaaditun ydinvoiman uskomattoman kehnon 60% vuosipysyvyysasteen, koska uraanimalmia ei mistään enää riitä! Voimme kehitellä aihetta entistä mielenkiintoi- sempaan suuntaan. Nyt kokoomus taistelee saadakseen peräti 3 ydinvoimalalleen käyttöluvat. TEM:ssä toppuutellaan, yhdessäkin on liikaa. Miksi ylipäätään halutaan uusi ydinvoimalahanke ja ennenkaikkea millä kokoperusteella?

Sen voimme nyt laskea. Jotta 1,2 miljardia jo pelkkinä vuodessa menetettyinä sähköinä tahiva OL-3 laitos päästäisiin edes koekäyttämään vaatii kansainvälinen IAEA Suomelta uusia ydinvoimalaseisotuksia! Ruotsi ratkaisee tämän -40% pakkomääräyksen olemalla ”ns. kestoseisokeissaan” ydinvoimin vuodesta toiseen! Mielenkiintoinen asetelma muuten! Niin Suomeen olisi saatava seuraavaan ydinhankkeeseen -40% kertomalla sillä luku 4 360MW= 1 744MW! E r i t t ä i n mielenkintoinen arvo muuten! Koska se tarkoittaisi näin laskien ainokaista ydinvoimalalupaa. No miten kokoomus reagoi moisen edessä? Voimme laskea taas miten IAEA:n lakimääräinen ydinalan -40% jatkuisi näillä arvoillaan. 6 104MW* 40%= 2 440MW. Kokoomus on siis enemmän kuin tuohtunut saamastaan kohtelusta ja vaatii erittäin pettyneenä vähintään kahden ydinvoimalansa luvat hallituksen horjuessa. Mutta silkkaa hyväntahtoisuuttaan varten kokoomus voisi pitkin hampain tyytyä 2kp hiukan pienempiin esim. kahteen 1 200MW reaktorilupiinsa, jahka aika on kypsä.

Niin kertakaikiaan kroteskia ydinalan pelleilyä! OL-3 laitoksen hinnan monikertaistuminen johtuu miten IAEA on vaan antanut ”määräyksen” kautta maailman pitää keinolla tai toisella ydinvoimaloista liki puolet alhaalla. Rahaa palaa Suomessa ydintilanteessa liki konkkurssin partaalle! Mutta k u k a a n ei ikäänkuin tajua verhouksien takaa miksi! Ajatelkaa millaisia kustannuksia ydinalan shokkitilanne maksattaa Ruotsin 5 seisovalla ydinvoimalalla? Ja älkää suinkaan uskoko, etteikö tilanne ole maailmalla täysin SAMA. 450 ydinvoimalasta on uraanin vuodesta toiseen kestävässä uraanipolttopulassaan tauotta alhaalla 0,4* 450kpl= 180kpl, oli tilanne, tai tarve, kuten Pohjolassa megakylmässä talvessamme -10 m i k ä t a h a n s a ! Haluan tosiaan korostaa, että nämä mykistävät laskelmani perustuvat TVO:n o m a a n tietomateriaaliin! Toki salaiseen, mutta laskettavaan.
——–

Vaihtoehtolaitoksia.

Aivan uskomaton tilanne on myös jos katsomme miksi uraanihuolto on romahtanut. USA tuotti 50% maailman uraaneista 1980-luvuilla. Nyt 3% omastaan enää! Kanadan uraanintuotanto romahti yli 29% osuudestaan alle puoleen 8% parisen vuotta sitten. Australian uraanimalmien pitoisuus romahti 4% osuudestaan 0,4% ja maailman 30% tuotannostaan yli puolittui. Venäjä tuotti 2008 lopuille 50% maailman uraaneistaan DDR:n ydinpolttoainevarastot tyhjentäneestä ydinaseriisuntamateriaaleistaan. Ei toimita enää, koska Putin lopetti kaupallisen uraaninmyynnin. Malmien ehtyessä koko Euroopassa ei kaiveta enää missään uraania! Juu Talvivaara toki vedätti tuottavansa uraanit Suomelle. Insinööreille vaan ei auennut valheistaan miten puhutusta malmitonnistoistaan polttokelpoista oli 0,71%! Todellisuudessa joku Talvivaaran laiton uraaninkaivuu kattaisi muutaman prosentin firman omasta kaivuuenergiasta! Nyt Arevan viimeisimmistä Nigerian uraanivarannoista päättää jo Kiinan aseistama vallankaappausväki. Voi hyvin kaatua viimeisimmätkin uraanit kiinalaisille. Kuten kävi mm. Australiassa jo. Joo jännä juttu, miten julkisuuteen ydinala puhelee huikeasta tuhansien ydinvoimaloittensa buumeista. Luullaanko Suomessa että jatkuvasti vaikeutuvat uraaninsaannit jatkoon muuta kuin lisää vaikeutuvat? Pian -50% on ovella oleville ydinvoimaloille.

Toki ydinherroilla on ketunhäntä kainalossa. Samainen kirjanen kertoo läpi runnottavasta Pu-239 poltto-ohjelmastaan! Pakottamalla ydinteollisuuden rakentamaan asiallisesti jo menetetyille uraanipolttolaitoksille uudisvoimaloita, eivät nämä OL-3 ja sen jälkeen rakennettavat ydinvoimalat ole mitään ydinvoimaloita! Vaan 10-saastisempia p l u t o n i u m v o m a l o i t a ! Tarkoitus on näillä polttaa jo kertaalleen loppuun ajetuista ydinjätetonnistoista 1000-kertaa vaarallisempaa edelleen -08 Cern koetiedoin energianegatiivista plutoniumjätettä! Joka on vaarallisempaa, koska plutoniumin puoliintumisaika on uraanin 700 000v T½ sijaan 24 000v aikana puoliintuvaa. Ajaudutaan kaikilta osin ojasta allikkon. Lisäksi ydinala aikoo suuntautua 10-kertaa suurempia reaktorikokoja heikoista energiatiheyksistään johtuen vaativaan järjettömän kalliisiin thoriumpolton kaltaisiin ydinvoimalaitosratkaisuihin. Ydinalan hulluudelle ei näy rajoja kirjaa lukiessa.

Ehdotettuja korvaavia laitoksia mm. Ylikriittissessä paineessa toimiva vesijäähdytysreaktori (SCWR). +374C asteinen ylikriittinen vesi suoraan reaktoreista turbiineihin vaika kestävyyksien kanssa aineilla on olut suunnattomia ongelmia. Ylikriittisessä vedessä korroosiot asettavat kovia vaatimuksia materiaaleille. Erittäin korkean lämpötilan reaktori (VHTR) heliumjäähdytteinen,(TRISO), (AVR), joka epäonnistui ydintyyliin mm. 1988. (PBMR), (PBMR) jopa +900- 1 000C,(VHTR), (VHTR) neutronispektrireaktori Tshernosta tutumpaa grafiittireaktoreita.
Natriumjäähdytteinen nopea reaktori (SFR), jolla on jatkuvien hyötöreaktoreille tyypillinen epäonnistumisputki 1950-luvuilta asti. Näissä reaktorit hohkaa +900C. Käyttöjäähdytys natrium on kammotun reaktiivinen säteilyenergian siirtäjä. Joka reagoi ilmaan ja veteen palaen räjähtäen mm. lipeäksi. Lisäksi reaktorin stabiilisuuden hallinta on painajaisamainen. Lyijjyjäähdytteinen (LFR). Sula lyijy korroosoi rajusti. Kaasujäähdytteinen nopea reaktori (GFR) nopeille neutroneille suunniteltu niinikää plutoniumreaktori heliumjäähdytteisenä. Laitokset on erityisen pelätty kaasuvuodoistaan. Lisäksi sulasuolareaktori (MSR) +700C. Kaikille näille suunitellaan uraanin puutteeseen plutoniumpolttoa. Myös thoriumpoltto-ominaisuuksia esitellään.

Katsokaa muuten ydinalan OMAA KUVAA katastrofistaan:
http://kuvaton.com/k/nsF.gif