Kauas Sofi Oksasesta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Raya
Raya Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011
ronkeli kirjoitti:

En muista koskaan nähneeni ulkomailla suomalaisia erityisen mauttomissa pukimissa. Eivätkä minua esim. tennissukat sandaaleissa häiritse ollenkaan. Joskus olisikin parempi, etteivät liikavarpaat tai äklöt varpaankynnet olisi näkyvillä.

Suomalaisuuttani en myöskään koskaan ole salaillut, mutten hehkuta Suomen paremmuutta tai hyviä puolia. Kerron kyllä asioista, jos kysytään.

On muuten totta, että vaikka vain yhden ulkosuomalaisen kautta syntyy hyvä tai huono kuva koko Suomesta.

Niinhän minäkin luulen Englantia maailman tylsimmäksi maaksi, vaikka tuttavapiiriimme kuuluu vain yksi ainoa engelsmanni. Enkä ole käynyt edes Lontoossa.

:O
Et vai?
Ei tarvitse mennä kuin lokakuulle ja Benidormiin…supatin siipalle nähdessäni naisen jolla oli (piukeat)collegehousut, vaaleanpunainen paita sekä vaaleanpunaiset Crocsit…”Hei katso ja kuuntele tuo nainen on suomalainen”. Siippa väitti että ei oo kun englantilainen…heh se hyvä maku se hyvä maku…
Sitten rouva pesueineen tuli kuuloetäisyydelle ja puhui selelkeetä suommee.
Tirsk…sain vaivoin pidettyä naamani peruslukemilla ja hyssyteltyä perikunnann hiljaiseksi.
-Ei kenenkään tarvinnut tietää, että sekin mauttomasti pukeutunut jengi oli suomalaisia.

Ei minusta suomalaisuutta kannata väen vängällä esiin tuoda ellei sitä nimenomaan kysytä että mistä olet. Minusta me olemme kaikki kuitenkin pääsääntöisesti ihmisiä minulle vain se merkitsee.
Olen tosin AINA korjannut (ai niin en siellä keskustan Burger Kingissä) kun minua on luultu saksalaiseksi, irlantilaiseksi, venäläiseksi, ruåtsalaiseksi, italialaiseksi, venzuelalaiseksi, perulaiseksi, argentiinalaiseksi ja mikäs se yksi maa nyt olikaan -ai niin amerikkalaiseksi.
Jolloin olen saanut havaita, ettei kadun Pedrolle tai Marialle Suomea oikeasti ole olemassakaan.

Ronkeli, kannattaa käydä Lontoossa ja muuallakin Britanniassa, kiva maa kiva kansa -aivan kuin me suomalaiset ja sääkin on sellainen kotoisan vetinen.
Huippu mesta!
Näitä ajatuksiahan vilisee itse kunkin päässä:
Minusta taas amerikkalaiset ovat maailman tyhmin kansa…sori jenkkikamut.

Ja Tuiskunkin kirjoitukseen sivuten:
Thäh? Onko teilläpäin Pedrot ja Mariat huonosti pukeutuneita?
Minä en kyllä ole tuohon törmännyt, mutta ehkä en kiinnitä siihen huomiota, koska olen itse yhtä huonosti pukeutunut kuin Mariat.
Hieman tosin harmittaa, että korkokenkien vuoksi on jäänyt useammatkin mailit vähän vajaiksi, ne kun eivät ole yhtä mukavat kävellä kymmeniä kilometrejä kuin Crocsit ja lenkkarit.

Jotain suomalaisten maineesta kertoo sekin, että siippanikin käytti erään kerran nähdessään minut viittausta suomalaiseen kansanluonteeseen ja ”kulttuuriin”.
-Eikä se oikein välttämättä mieltä nostattanut.

Minä en muuten ole lukenut Sofi Oksasta, mutta ihan kivan näköinen tytteli hän on.