Katsoin kuvat….

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397
pintora53 kirjoitti:

Totta on, että jokavuotinen ruljanssi sen rannan kanssa on. Varmaan joku aallonmurtaja auttais asiaa.

Tuossa muutama kuva rantaongelmaststa:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1963671484098.2104491.1012179460&type=3&l=77a8bc35aa

Saksalaisia riittää yli tarpeen ja enkkuja enimmäkseen naapurissa (Nerjassa).

Tarkoitin inspiroivana vähän laajemminkin tätä suomesta poikkeavaa ilman alaa (valo, värit, kasvien ja rakennusten muotokieli, meri ja vuoret).

Torrox on rauhallinen, paitsi elokuussa. Saksalaiset ovat silloin pois, mutta lomailevat espanjalaiset täyttävät rannan, parkkipaikat, kaupat, uima-altaat…

…ja totta tosiaan, hiekkaa piti rantsuun ajaa, jotta se taas olisi nätti ja ”täysi”.
Paikkana Torrox kyllä miellytti tuulesta ja pienestä sadekuurosta huolimatta.
Paikalta puuttui se normaali turistihyörinä, joka on esim. Benalmadenassa tavanomaista jopa marraskuussa.
Vaikuttaa vain siltä, ettei alueet Malagasta itäänpäin ole erinomaisen haluttuja. Siis jos niinkuin ajattelee asunnon hankintaa. Toisaalta hinnat ovat huomattavasti halvemmat kuin länteenpäin Malagasta. Kukin tekee tarpeensa ja mieltymystensä mukaan.
Olen kyllä vahvasti samaa mieltä Espanjan inspiroivasta voimasta verrattuna Suomeen. Tuosta marraskuusta alkaen kaksi kuukautta on Suomessa kuin kuolema olis kohdannut, paitsi niille jouluihmisille. Itsekkin hieman maalausharjoitelmia tehneenä arvostan kyllä kovasti Espanjan valoa. On se vaan hassua, että maisemaakin katsoo aivan toisella tavalla kun on niitä taululle maalannut !
Eiköhän ne saksalaiset ole rauhallisempia kuin Nerjan englantilaiset. Berliinin, Kölnin, Munchenin, Hampurin ja muutaman muun saksalaisen kaupungin käyneenä olen kyllä kovin tykästynyt saksalaiseen järjestykseen ja siivoon. Englantilaisista en voi kyllä antaa samaa lausumaa…