Kaskot

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä odysseus
odysseus Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.01.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 139

Ns. ”kaskon” poisto on yleensä hiton kallista syystä että yleensä:

…mitään kaskoahan ei ole! Autovuokraamoiden autoissa on pakollinen liikennevakuutus ja lopun riskin ottaa vuokraamo itse (ei siis kaskoa). Mikäli kasko olisi olemassa, olisi lahes jokainen vuokraamo kanttuvei suunnattomien vakuutusmaksujen jälkeen.. Kasko on olemassa vain hyvin kalliissa vuokra-autoissa (mersut jne.).

Jokainen vuokraamo sen sijaan toimii kuten kaskon tapauksessa, riski vain on yrittäjän, mutta huomatkaa, että yleensä kyseessä ei ole mikään suomalaisille tuttu kasko, jossa olisi ”kaikki mahdollinen mukana”. Ko. ”vakuutus” kattaa _liikenteessä_ tapahtunet vahingot (sopimuksessa nimetyillä kuskeilla), joissa on olemassa _toinen osapuoli_! Siis jos ikkuna lyödään sisään parkkipaikalla ja kamat viedään autosta, ei mikään vakuutus korvaa jne. Kaikkeen pitää saada vahinkoilmoitus molempien osapuolten allekirjoittamana ja sitten katsotaan tilanne. Jos toista osapuolta ei ole, on syy vuokraajan! Samoin, huomatkaa, että tämä ”kasko” on voimassa vain Espanjassa. Siis ei Gibraltarilla tai Portugalissa, vaikka autossa vihreä läpyskä onkin.

Tällaisen ”kaskon” omavastuu on autoluokasta riippuen, siellä 150-300€, eli se on ”tarkoitettu” kattamaan pienet yhteen peltipintaan tulleet kolhut.

Jos vahinko sattuu vuokra-autolla, kanataa AINA kutsua poliisi paikalle ja sen jälkeen soittaa vuokraamoon! Sillä selviää jälkeenpäin tulevista ongelmista!