Kartta ja lisää menovinkkejä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Canaria, Las Meloneras ? Kartta ja lisää menovinkkejä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ystävä72
Ystävä72 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2007
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 4

Puerto Ricossa ollessamme taisimme ostaa jonkun tiestökartan jostain vähän isommasta lähikaupasta. Joku kartta löytyy siis nytkin jo jostain kaappien kätköistä. Tarvetta on varmaan ostaa myös uusi, kun siitäkin on kuitenkin jo 7 vuotta aikaa. Sen avulla voi kuitenkin suunnitella ajoreittejä!

Samalla Puerto Ricon reissulla osallistuin yhteen matkanjärjestäjän järjestämään retkeen. Se oli ilmainen opastettu parin tunnin patikointi ihan Puerto Ricon kupeessa. Täytyy kuitenkin sanoa, et tuo pari tuntia oli ehkä sen viikon paras juttu. Ei olisi tullut muuten lähdettyä kaupunkia ympäröiville vuorille kiipeilemään. Kokemus oli huikaiseva ja sen jälkeen, kun oli vähän kuntoillut oliki taas mukana istua iltaa ; )

Löysin eilen kirjastosta mielenkiintoisen opuksen Pentti Korpelan kirjoittaman Hiekkadyyneiltä lumihuipuille – Gran Canarian patikointiopas. Kuvat kirjassa ovat mahtavat. Niitä kyllä näkee osittain myös autoretkellä, mutta jotenkin joku pieni patikointireissu houkuttelee nyt kovin. Opuksessa on kuvattu monia niin helppoja kuin vaativiakin reittejä ja monista selviäisi ihan 2-4 -tunnissa. Sehän tarkoittaisi vain heräämistä yhtenä aamuna vähän aikaisemmin, hyppäämistä paikallisbussiin tai siihen vuokrattuun autoon ja välimatkojen lyhyyden ansiosta voisi ennen auringonlaskua ehtiä vielä hyvin altaallekin. Pitää pistää harkintaan ja kyllä kirja käy myös apuna suunniteltaessa siis autoretkiä.

Olen yrittänyt kovasti miettiä paikkoja, joiden kautta ajelimme silloin 7 vuotta sitten Gran Canarialla. Kivenheiton päässä Puerto Ricosta oli todella kauniin kirkasvetinen ranta, jonka hiekka oli korallia. Ihan kokeilemisen arvoinen sekin esim. autoreissun yksi uintipulahdustauko. Ois kiva löytää kans joitain pieniä ja autioita rantoja (tuo koralliranta on nimittäin kyllä ihan iso, palveluineen kaikkineen).

Meidän perheessä yleensä minä en ole se, jonka motto on ”hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty”, mut nyt taidan toteuttaa tuota ajatusta oikein kunnolla. Tätä menoa tammikuussa on jo varmaan sellainen olo, että on tehnyt jo monta reissua Gran Canarialle ; )