Kari Linuxin kannalla

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Bilenurkka ORKKISOPPAA 29.08.2007 Kari Linuxin kannalla

LINKKI

LakuPekka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa,

Devspain: ”heittäkääpäs muuten LakuPekan lisäksi muutkin mukana olleet kommentteja ja mielipiteitä tietokoneiden tietoturvaan liittyneestä alustuksestani, niin ja tietysti toiveita ja ideoita seuraavista tietoiskuista!”

No, tässä olisi muutama kommentti ja kymysys…

Kari kertoi soppapäivän alustuksessaan mm., että hän käyttää Linux -ohjelmistoja hänen tietokoneissaan. Hän mainitsi, ettei hänellä ole ollut sen jälkeen mitään turvallisuuteen liittyviä ongelmia.

Olisin kuitenkin turvallisuuden lisäksi kiinnostunut laajemmin tästä teemasta esim. siten, että kuinka ohjelmistot ovat yhteensopivia Windows -järjestelmän kanssa? Jos lähetän esim. Linuxin kautta vastaanottajalle, Wordia vastaavan dokumentin, Excel taulukon, PowerPointin jne, niin voiko vastaanottaja avata ne ja toimiiko homma myös toisinpäin?

Kuinka Linux ajurit toimivat eri laitteiden kanssa? Onko niitä riittävästi saatavilla vai pitääkö vaihtaa oheislaitteet samalla kun vaihtaa käyttöjärjestelmää? Lisäksi jos siirryn käyttämään Linuxia niin, mistä saan ohjelmat ja minkä nimisiä ne ovat?

Lisäksi kannattaa huomioida se vaihtoehto, että Google tarjoaa jo ilmaista web-pohjaista APS -toimisto-ohjelmistopakettia (taulukkolaskenta ja tekstinkäisittely) ja kuulemma se täydentyy pian PowerPointillakin, jolloin se on riittävä kokonaisuus valtaosalle tavallisille tietokoneenkäyttäjille.

Tässä on vielä sekin hyvä puoli, että voit tallentaa kaikki tiedostot Googlen tarjoamalle palvelemille ja ne ovat saatavissa miltä tahansa koneelta ympäri maailmaa, kunhan on vain nettiyhteys. Myöskään tarvitse asentaa mitään ohjelmistoja omalle koneita ja samalla ilmeisesti turvaongelmatkin poistuvat.