Kantabrian vuoristo välissä

LINKKI

reissu-lassi
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.12.2008
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 120
tuisku kirjoitti:

Burgosista (talvella..hrrrrrrrr) kotoisin olevat sukulaiseni valittivat kylmaa ja istuivat villapaidat ja huopa yllaan.

Burgosissa onkin kylmää, sillä se sijaitsee Kantabrian vuoriston eteläpuolella eli meren lämpöä tasaava vaikutus ei ulotu sinne samalla tavalla kuin rannikolle ja Kantabrian vuoriston pohjoispuolisiin laaksoihin.

Meren vaikutus on melkoinen. Esimerkiksi Rincon de Ademuzin ylätasanko Valenciassa on talvisin paljon viilempi kuin Pohjois-Espanjan rannikko! Myös kevät ehtii Rincon de Ademuziin yleensä hieman myöhemmin kuin Asturian ja Kantabrian laaksoihin – siis puihin tulevat lehdet.

Tänään kylmä rintama hyökkäsi ankarana: Kantabrian vuoristo sai lumipeitteen, mutta laaksot ovat vihreinä. Nyt on tosin kylmäkin, mutta viikon puolimaissa auringon pitäisi taas kurkkia pilvien lomasta 🙂

En minäkään tykkää väkisin kärvistellä shortseissa ja t-paidassa, sillä pidän lämpimästä. Viime viikolla päivät olivat kuitenkin niin lämpimiä, että vaatteita oli pakko keventää luontoreittejä patikoidessa.
Aamut ja illat ovat viileitä, eli reiteille on lähdettävä pitkissä housuissa ja takki päällä. Espanjan aurinko kuitenkin lämmittää täälläkin.

Ei tämä lämpökysymys ole minulle varsinaisesti sydämenasia, mutta oman kokemukseni perusteella uskon, että monilla suomalaisilla on turhia ennakkoluuloja Pohjois-Espanjan säästä. Muutenkin kannustan tutustumaan rannikkoon sekä upeisiin vuoristoseutuihin – erityisesti Picos de Europan kansallispuistoon ja Pyreneiden vuoristoon.

Ja löytyyhän täältä tosiaan kelpo sapuskat ja ihan kivoja viinejä, siideriä, Liebanan laakson orujoa… 😉