Känny

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
Ocaso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Espanjan kännykkäkulttuurissa on samoja piirteitä kuvaamasi suomen tilanteen kanssa. Ihmiset istuvat kahviloissa känny korvassa kiinni, känny soi siellä, kännyt soivat täällä. Känny tiskillä, känny lattialla. Känny rikki lattialla.

Hupaisaa on myös nähdä miten ihmiset irrottautuvat ihmiskontakteista puhumalla kännykkään. On helpompaa olla metrossa känny korvalla_mistä ei tietenkään kuule mitään kantaman puutteen takia_kuin katsoa naapuria silmiin ja mahdollisesti joutua hymyilemään. On myös hupaisaa, ratkihupaisaa, viettää illallista ravintolassa ystävän kanssa vain huomataksesi että ystäväsi viettää illallisen kännynsä kanssa puhuessa, puhelimen loputtomasta soinnista päätellen. Anteeksi, tilaus sieltä, tilaus täältä, lapset eivät saa unta, vaimo sitä, mieheni tätä …
Ihmisen yksinäisyys on ajanut ihmisen siihen pisteeseen että hän on huomannut kännyn olevan helpompi tapa olla ystäviensä kanssa, heitä ei tarvitse tavata henk.koht, eikä heitä tarvitse kävelyttää kaupungilla elokuvateattereihin, kahviloihin, kauppoihin, koska onhan hän puhelimen ääressä koko päivän. Ihminen on valinnut yksinäisyytensä, josta on tulossa lähitulevaisuudessa todellinen ongelma länsimaiselle teknologiayhdyskunnalle. Ihmisten ihmiskontaktit jäävät auttamatta nollaan koska on keksitty laite jolla ihminen pystyy tekemään elämästään helpompaa. Känny tekee elämästä helpomman, ja ihminen on luonnostaan aina mukavuuden haluinen. Jotkut antavat tälle mukavuuden halulle enemmän arvoa kuin toiset.

Kännyssä puhuminen ei ole muuta kuin koneen välityksellä kommunikointia, kuin lipuilla laivasta laivaan merkinanto, periaatteessa, jossa kone tai väline on korvannut kosketuksen.

Mutta toisaalta, mitä elämä olisikaan tänä päivänä ilman kännyä ? Kaikki riippuu siitä minkä arvon palalle muovia ja virtapiirejä antaa.