Kannattavuus kapenee

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Muuttoauto Kannattavuus kapenee

LINKKI

Masa P
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 746
crisse kirjoitti:

Se on hyvin subjektiivinen arvio, olen vain hakenut saksasta parikin Jakkea ja viimeksi maksoin XJ8 70000km ajetusta 17000 ja veroja tietysti tullile 13000 mutta siltikin se jäi alle suomessa myytävien vastaavien, autoja olen yleensä pitänyt vähintään tuon kolme vuotta eikä niilä ole tarvetta muiden ajella, kunhan itse olen naatiskellut, myydessäni olen mielestäni saanut aivan riitävän hinnan niistä, molemmista olen luonnolisesti tehnyt verovalituksen EU:n vastaisen lain rikkomisesta, saa nähdä johtaako ikinä mihinkään, ekasta kyllä tuli tuo ALV palautus ja viimeisemmästä ei sitä enään vaadittukaan.
Näihin kokemuksiin tuo minun muuttoauto hankinta perustuu kun ei tarvitsisi maksaa älyttömiä atoveroja mitä suomessa käytetyilä autoilta peritään, nehän ei perustu myyntihintoihin vaan mitä kauppiaat vastaavasta pyytävät!
Tosin vaikka nyt täällä asunkin niin muutoilmoitusta tänne en ole tehnyt, ulkomaalaisrekisteriin olen kyllä kirjautunut, residenssiksi en voi ryhtyä koska on liikaa taloudellisia siteitä suomeen enkä aio vakituista asuntoamme myydä tai laittaa vuokralle minkä suomen verottaja edellyttää.

Usein Saksasta tuontiauto Suomeen kannattaakin.

Tässä tapauksessa mutka Espanjaan nostaa kustannuksia jonkin verran, ainakin rekisteröintikulut ja vähän verojakin. Traficon sivuilta löytyy ohjeita ja veroista verottajan sivuilta. Vero määräytyy päästön mukaan, kuten Suomessakin, mutta paljon lievempänä.Päästöt määritellään luokittain, joita on 4 kpl. Käyttömaksukin rapsahtaa, tosin melko pieni. Ka noin 120-140€.

Huomioon on otettava myös yhteneväisyystodistus, mitä käytännössä aina tarvitaan ITV:llä, eli espanjalaisella katsastajalla. Ilman ko paperia saattaa vaikeuksia katsastuksessa riittää! Todistus on Saksassa halpa (TUV), minkä sikäläinen myyjä mieluusti hommaa. Ehkäpä tuttu juttu Jaguareista!

Ko auton vieminen Suomeen riippuu tosiaan muuttoilmoituksesta. Todistetusti vuoden asuminen muualla riittää ns tilapäisenäkin muuttona. Helppo näyttää juuri esim pa ostoilla esim Visalla.