Kannattaa lukea siitä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Hyvä asiakas Kannattaa lukea siitä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Kannattaa lukea siitä sopimuksesta, joka asiasta on aikanaan tehty, että minkälaiset ehdot on kyseessä ja onko esim. allekirjoittanut että on sitoutunut pitämään sopimuksen voimassa 18kk ja mitkä on seuraukset ja Vodafonen oikeudet mikäli sopimus irtisanotaan etukäteen? Tai millaisessa yhteydessä pisteillä otettu puhelin ja muut tuotteet ovat?

Puhelinyhtiöt ovat ärhäköitä laskuttamaan, mutta suomalaiset muuttolinnut usein myös ärhäköitä vaatimaan sen mallisia sopimuksia (alle vuosi, katkaistavissa milloin vain) joita ei ehkä yksinkertaisesti OLE markkinoilla, tai ei ainakaan samaan hintaan kuin Suomessa.

Näin mietin puolustamatta mitenkään puhelinyhtiöitä, joiden palvelusta minullakin on voimakkaat ja enimmäkseen negatiiviset mielipiteeni. Itse sain Telefónican täyttämään lupauksensa ja palauttamaan ylimääräiset 37€ viidellä puhelinsoitolla, kirjoittamalla sovitut päivämäärät ja summat ja ”muutoksen referenssinumerot” ylös, seuraamalla tiliä, vaatimalla saada puhua asiakaspalvelija esimiehen kanssa ja uhkaamalla tätä kuluttajansuojaviranomaisilla ja korottamalla ääntäni tyyliin ”se joka huutaa kovempaa on varmasti oikeassa”. Myönnän että puuha vaati varsin sujuvaa espanjankielen taitoa ja jälkeen päin mietin, oliko raivostumisen taso tuon 37€ arvoista.

Silti vasta lukemalla itse sopimuksesi, tulkin kanssa tarvittaessa, voi tietää, miten voit rahojasi vaatia takaisin. Joskus yrityksellä voi olla oikeus hinnoitella tuoteensa erilaisin ehdoin ja hinnoin, kuin me suomalaiset toivomme ja mitä kohtuuttomampia yritykseltä vaadit, sitä vähemmän sinua kuunnellaan. Lisäksi Espanjassa pitäisi kaikesta ottaa kirjallinen todistus päivámäärineen ja leimoineen, puhelinpalvelussa sitä vastaa tuo ”referenssinumero” tai ”código de operación” tai asiakaspalvelijan tunnistenumero (nimeäán he eivät kerro).