Kannan korteni kekoon

LINKKI

casadecampo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 7

Muutin vaimon työn perässä huhtikuussa Madridiin, mukana kolme lasta.

Rahti:

Kulkurin logistiikka toimi oikein hyvin Välillä Etelä-Suomi – Madrid. Tavarat saa kyytiin, kun Pekka tai Jani on kuorma-auton kanssa lähistöllä; soittele sivuiltansa löytyvään numeroon ja kysy aikataulua. Parisataa eeroo kuutiolta, mutta riippuu mm. reitistä. Jostain kai saa kuljetusta vieläkin halvemmalla?

Me rahdattiin KAIKKI tänne, mutta muutimme Madridiin toistaiseksi. Käytetyn tavaran myynnistä kun ei yleensä rikastu, ja varastossa ei parane mikään. Auto kannattaa myydä, ellei juuri ole asunut puolta vuotta Saksassa.

Jos kirjoittelee paljon suomeksi, niin tietokone kannattaa tuoda Suomesta ihan jo näppäimistön takia, pisteiden lisäily a:n paallle on tylsaa. Fillari? Appelsiinipuristin? Grilli? – Ehkäpä laskettelusukset ja monot talveksi, murtsikoita ei ;-). Oleskelupaikkakunnan kuukausittaisiin lämpötilatilastoihin kannattaa tutustua. http://clima.meteored.com/clima-en-Europa-Espana-SP.html

Tietoliikenne:

Prepaid-mobiililittymän pelkän SIMmin saa ainakin vodafonelta passilla, luultavasti myös movistarilta tai muilta, maksaa parikymppiä. Yrittävät toki myydä kännykkää kytkyllä…

Datayhteys (GPRS/3G) toimii, mutta ilman sopimusta käyttö on kallista. Joka yhteyskerrasta rapsahtaa 0,5 eur veloitus + aika päällle. Hehe, minä tonto luulin että Vodafone Live! mensualilla saisi surffata netissä kiinteään kuukausimaksuun. Ei voi, mutta soittoääniä ja muuta hömpää voi selata Vodan sivuilla…

Itse mietin sopivaa liittymää Nokia N73:lle : 3G / 384 kbps, jotta sais luettua meilit taskussa ja surffattua matkoilla. Läppäri ja espanjalainen mokkula olisi aika ässä. Mokkulan ostohinta on aika kova täällä, n. 100 euroa… tuskin Suomesta saa simmilukitsematonta mokkulaa ilmaiseksi kuitenkaan.

Suomen päässä olen yhä Saunalahden asiakas 66 sentin kuukausimaksulla, mobiilinetin saa kytkettyä päälle puhelinsoitolla. Suomalaisen datan käyttö (roaming) Espanjassa on silti vielä kalliimpaa kuin netin käyttö espanjalaisella prepaidilla.

Kotiin saatiin jo Telefonican DUO paketti, joten mobiilinetti on hiljalleen unohtumassa: 3 M ADSL + ilmaiset kansalliset puhelut, n. 40 e kuussa. On kai vähän kallis, ONOn kun olis saanut 28 euroa kuussa – 50 eurolla ONOon olisi saanut kaapeliteeveen adsl:n ja puheluiden lisäksi.

* http://www.ono.es/
* http://www.movistar.es/
* http://www.vodafone.es/particulares/

Digi-TV (=TDT) toimii Espanjassa samankaltaisella laitteistolla kuin Suomessa, boksin voit ottaa mukaan. Me ostimme Espanjassa TV-laitoksen netin kautta: http://www.mediastock.es ja suht’ edullisesti kotiin toimitettuna. Espanjalainen pankkitili helpottaa maksua, vaikka korttikin käy. Kanavia on ”tarpeeksi” ja joskus joiltakin kanavilta – esim. TVE1 – elokuvissa voi vaihtaa espanjankielisen dubbauksen englanninkieliseen alkuperäisääneen. Dubbauksen ärsyttäminä olimme jo hankkimassa Canal+:aa, mutta TDT on hieno asia parin viikon kärvistelyn jälkeen – vain 7 analogisen kanavan kanssa.