Kanat ja páäskyset

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
bhajee kirjoitti:

vanhatyttö kirjoitti:

Mutta eniten minun korvaani otti tuo YMPÁRIVUOTISESTI, ei niinkään se lukumáárá. 🙂

Mikä on ympärivuotisen määritelmä? En minäkään ole ympärivuptisesti täällä, olin heinäkuussa kolme viikkoa ”lomalla”… :P[/quote]

Juu, tämä on todella vaikea ja abtrakti käsite támä ”ympärivuotinen”. Sinun ymmärrystä varmaan auttaa, jos ajattelet vaikka silleen, että on kanoja, jotka asuvat aina samassa kanalassa ja munivat ihan joka päivä yhden munan sille kanalanomistajalle. Joka päivä vuoden jokaisena kuukautena, paitsi sulkasadon aikana, joka kestää kolme viikkoa.

Ja sitten on semmosia lintuja, jotka asuvat siellä kanalan katon alla muutaman kuukauden ja lentävát sitten pois. Ne on semmosia musta-valkeita, ja niitä sanotaan páäskysiksi. Ja siellä kanalanpihalla hyppii kesällä harmaa-musta-valkoisia tipusia, joilla pitkä pyrstö ja nekin tulevat sinne keváällä kun lumi on sulanut ja lähtevät muille maille kun sáä alkaa syksyllä viiletä. Ja ne ovat västärákkejä. Ja nämä pääskyset ja västárákit ovat muuttolintuja, jotka eivát asu kanalanomistajan ilona koko vuotta, ympärivuotisesti, vaan vain muutaman kuukauden verran. Eikä niistä mitáän varsinaista hyötyä ole, ovat vain silmanilona.

Auttoiko yhtáän ?? Jos ei, niin voit katsoa jostakin sanakirjasta, tai kilauttaa kaverille 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂