Kanarian kalleus…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki CANARIAN KALLEUS ? Kanarian kalleus…

LINKKI

kurre
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.10.2006
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 81

Muutin pari vuotta sitten Malagasta tänne Las Palmasiin. Tein silloin huvikseni vertailun Mercadonan hinnoista Malagassa ja täällä. ”Tutkimuksessa” oli 138 Mercadonassa myytävää tuotetta. Molemmilla paikkakunnilla siis Mercadona, että tulos olisi vertailukelpoinen. Tulos oli 9,6% Las Palmasin eduksi. Tämä siis pari vuotta sitten. Nyt tuntuu, että hinnat nousevat aika vauhdikkaasti, mutta niin kai se on joka puolella.

Bensan hinta näyttää tänään olevan tuossa Cepsa-asemalla 0,702 e/l ja diesel 0,604 e/l. Uudet autot ovat Kanarian residenteille n. 7% halvempia kuin mantereella. Samoin autoarvikkeet.

Espanjan sisäiset lento- ja laivamatkat ovat residenteille 40% halvempia, jos lähtö tai tulo tapahtuu Kanarialta.

Nyt täytyy muistaa, että Gran Canarian ja Teneriffan eteläosat, ne turistirysät, ovat sitten aivan omissa hinnoissaan. Niillä ei ole mitään tekemistä saarten ”normaalialueiden” hintojen kanssa. Esimerkiksi Playa del Inglesissä, Puerto Ricossa tai Maspalomasissa turistia rokotetaan aivan surutta. Siitä ehkä johtuu harhaluulo, että Kanarialla olisi yhtä kallista kuin Suomessa.

Vaikuttaa siltä, että asuminen on suunnilleen samoissa hinnoissa Aurinkorannikon kanssa. Täälläkin rakennetaan enemmän kuin ehditään myymään, joten omistusasuntojen hintojen nousu on lähes pysähtynyt. Pankit tyrkyttävät asuntolainaa ulkomaalaisillekin ilman vakuuksia.

Minultakin on kysytty, miten voin asua saarella. Eikö ala ”ahistamaan”? No, ei ala. Enpä ole moista tunnetta täällä tuntenut kertaakaan. Las Palmasissa asuu kuitenkin virallisestikin 400 000 ihmistä, joten ihan normaalielämää me täällä vietämme.