Kanaria unohtui Ocasolta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä amaryllis
amaryllis Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.01.2007
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 168

Kanaria on osa Espanjaa, ja täälläkin voi elää tavallista arkielämää.
Jos Kanarialle tulee seuramatkalle turisteja varten rakennettuille paikkakunnille, kuten Playa de la Américasiin tai Playa del Inglésiin, voi tulla harhaluulo, että ne ovat tyypillistä Kanariaa.
Mutta kaikki eivät täällä elä turismista, eikä turisteja ole kaikkialla.
Kanarian saaret on ollut oleellinen osa Espanjaa 1400-luvulta lähtien. Täällä asui siis espanjalaisia melkein 500 vuotta ennenkuin turismista tuli yksi saarten elinkeino 1960-luvulta alkaen.
Kanarian saaria on 7, ja niillä asuu 2 miljoonaa ihmistä. Esim. Las Palmas on kansainvälinen satama- ja kulttuurikaupunki, jossa on 400 000 asukasta. Siellä samoin kuin 300 000 asukkaan Santa Cruzissa Teneriffalla ulkomaalaisiakin on, mutta vain osana kantaväestön joukossa, kuten kaikissa suurkaupungeissa. Saarten maaseudulla ja pikkukaupungeissa massaturismia ei ole. 1500-luvulla perustettu Puerto de la Cruz Teneriffalla on selvästi espanjalainen kaupunki, vaikka turistejakin on paljon. Sillä on oma, mielenkiintoinen, satoja vuosia pitkä historiansa ajalta, jolloin turistimatkailua ei ollut keksittykään. Eri saarilla on lukemattomia paikkoja, joilla on paljon esim. luonnon- tai kulttuuriarvoja, vaikka ne eivät ole millään lailla turistikohteita.
Aurinkoa ja lämmintä tietysti riittää näillä subtrooppisilla saarilla, mutta täällä on hyvin paljon muutakin kuin hotelleja ja hiekkarantoja.