Kamerat …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 30 Kamerat …

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
uolevi kirjoitti:

Muistaakseni OC kehui joskus aikoinaan omaa kameraansa, mutta en muista millainen se oli. Tuo Anttilan kamera vaikuttaa muuten näppärältä, mutta arveluttaa sen paksuus noitten patterikoteloitten kohdalta.

Joko mä taas olen mennyt retostelemaan? Digikameroita on kaksi. Toinen on enemmän työkäyttöön tarkoittamani isokokoinen (Panasonic) LUMIX jossa on sikahyvä Leican optiikka ja paljon tärkeitä ominaisuuksia, kuten mahtava tele yms. vaan pikseleitä vaatimattomat viisi megaa (mikä riittää silti ihan hyvin). Eniten liikun kuitenkin silleen, että taskun pohjalla on pikkuinen vesisadettakin sietävä Olympus, jossa megapikseleitä 7. Molemmilla saa silti ihan hyviä kuvia, kuten monilla muillakin kameroilla.

Hei, älkää tuijottako turhaan pelkkiä isoja pikseleitä. Ja paristoissa on tietenkin hyvät puolensa, mutta kun esim. mun pikkuisessa kamerassani on pikkuisen pikkuinen akku ja iso muistikortti (giga) ja taskussani lisäksi kaiken varalta täyteen ladattu pikkuisen pikkuinen vara-akku, niin ei synny ongelmia matkoilla.

Viimeksi kun neuvoin digikameran ostajaa sanoin muistaakseni suurin piirtein näin: Päätä minkä hintaisen (korkeintaan) ostat äläkä maksa enempää. Sitten katsot, mikä on kivan näköinen (miellyttää silmää). Seuraavaksi katsot, että se on tunnetun kameravalmistajan (esim. Kodak ei valmista kameroita ja joku tuntematon voi olla epävarma sijoitus, joskin tunnettu ”saksalainen” tai ”japanilainen” on silti todennäköisesti made in China) omakseen merkitsemä ja niin pienikokoinen, että varmasti viitsit ottaa sen mukaasi aina kaikkialle, vaikka et kuvittelisi kuvia jossakin ottavasikaan … ja osta se!

Vielä yksi toinenkin tärkeä neuvo: RFM
Read the Fucking Manual. Kun ostat uuden kameran, kokeile sen kaikkia toimintoja kotona ohjekirjan mukaan. Opettele käyttämään kameraasi. Kokeile sitten vielä uudelleen ja opettele ottamaan tavallisia kuvia tavallisista tilanteista ilman, että joudut miettimään, miten niitä kuvia sitten otetaan. Ja sitten senkuin otat niitä kuvia – paljon, sillä turhat on helppo hävittää, mutta ottamatta jääneet saattavat jäädä harmittamaan!

Hei, ne kamerat on melkein kaikki hyviä. Varsinkin sitten, kun opit ottamaan hyviä kuvia. Ja huonotkin kuvat ovat joskus hyviä, jos niissä vain on se jokin, mitä ei millään kameralla yksin saa aikaan vaan se tunnelma lähtee omasta päästäsi sekä myös sormesta, joka painaa laukaisinta.

Tämä kuva olisi terävänä surkea eikä toistaisi tunnelmaa, eiks’jeh?
Todistan siis vain sen, että huono kuva voi olla hyvä kuva. Tai sitten ei …