Kamala suomalainen kahvi

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat España vs. Finlandia Kamala suomalainen kahvi

LINKKI

Taspani M
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.12.2007
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 129

Ei ihme että La Cruizerilta ja muilta menee vatsa sekaisin, oletan että olette juoneet suomalaista kahvia. Jo joskus nuoruudessani n. 30-40 vuotta sitten Pauligin (vai olikohan sen jonkun muun paahtimon) pääpaahtaja harmitteli lehtihaastattelussa, että suomalaiset haluavat juoda niin vaaleaa kahvia. Huutomerkki.

Suomalainen kahvi poikkeaa (lähes) kaikesta muusta maailman kahvista siten, että se on laihaa, ja sen parkkihapot nostattaa närästyksen kurkkuun tai ainakin panee vatsan sekaisin.
On ihan harhakäsitys, että vahva, tumma kahvi on vatsalle vaikeaa. Päinvastoin.
Juokaa tytöt espressoa tai jos makuhermot ei ota vastaan niin sitä mitä Suomessakin espressokoneella varustetuissa paikoissa saa nimellä americano. Se on tavallisen kahvin kahvi/vesi suhteessa keitettyä aromirikasta, muttei liian ärjyä juomaa. Hyvällä tuurilla espnajalainen cafe solo pääsee lähelle samaa tasoa (kokemukseni turistirannoilta, anteeksi jos olen väärässä sisämaan kuppiloiden osalta).
Pauligin Parisiénne ja erinäiset arabimaiden kahvit ajavat saman asian, vaikkei niissä olekan espresson aromia.
Maidon sekoittaminen kahviin on sama kuin panisi konjakkiin vettä.
Eksyin eilen jollekin blogille täällä orkisssa, ja kaksi neitoa kävivät erinomaisen opettavaista espressekeskustelua. Mistähän se taas löytyikään.