Kallis sähkö

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Marina
Marina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2006
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 321
Raya kirjoitti:

Sanon ihan suoraan, että minua ketuttaa, nimittäin sähkön hinta.
On vielä olemassa ihmisiä jotka eivät voi valita sähköntoimittajaansa vaan monopolia pelaten kuluu sähkönjakelu.

Sähkö on kallista. Meidän talossamme toimii myös lämmitys sähköllä ja sopimus on ”säästöyösähkö”, mikä ei kuitenkaan merkitse sitä, että se on halpaa. Taloon on asennettu sellaiset mittarit, jotka toimittavat sähköyhtiöille automaattisesti sähkölukemat, joten mittarinlukijaa tai arviolaskutusta ei tarvita. Toisin sanoen, sähkölaskut ovat talvella suuremmat. Keskitalvella näkyy kuluvan sähköön noin parisataa euroa kuukaudessa, kesäkulutus on tietenkin paljon pienempi. Lisäksi sähköyhtiö voi tarvittaessa kulutushuippujen aikana ohjailla talon sähkönkäyttöä (esim. saunan lämmitystä). Tosin koskaan ei ole näin tapahtunut.

Nykyään ei paljon kilpailuttaminenkaan auta, sillä sähkön siirtomaksuja ei voi kilpailuttaa, vaan paikallinen sähköyhtiö saa ryöstää niillä mielensä mukaan. Siirtomaksujen osuus sähkölaskusta on lähes puolet (46 – 47 %).

Sähkön meille toimittaa eri yhtiö, jonka kanssa on voimassa sopimus kerrallaan yleensä kahden vuoden määräajaksi. Olemme silloin tällöin pyytäneet tarjoukset eri yhtiöiltä, mutta ei siinä ole isoja säästöjä syntynyt. Jotkut yhtiöt eivät edes suostu myymään halvempaa sähköä kuntansa ulkopuolisille. Tarjousten pyytäminen on internet-aikakaudella helppoa ja jos haluaa muuttaa sähköyhtiötä, ei itse edes tarvitse irtisanoa entistä sopimusta, vaan uusi yhtiö hoitaa kaiken.