Kallepekalle ja muille

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Valkosipulimaat Kallepekalle ja muille

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
kallepekka kirjoitti:

http://www.uusifuengirola.fi/epaper/416210357646141/
Valkosipulimaat,Asko Tanhuanpää:toiseksi viimeinen kappale.
No ei tämä mikään uusi uutinen sinänsä ole,vaan tietoa siitä,mistä me maksamme.

Joopa joo. Näitä huru-ukkoja ja mailmanlopun ennustajia ja takaviisaita on kyllä pilvin pimein. Ja tuossa viimeisessá kappaleessa puhutaan keskustapuolueesta ja siitä ei orkissa saa kuulemma puhua, se on puoluepolitiikkaa, joten en viitsi heináhattujen puoluetta kommentoida. 8)

On helppo sanoa, että Ruotsi jäi EU:n ulkopuolelle ja hyvin menee. Tottahan se on, mutta ei hyvinvointi johdu siitä, että Ruotsi jäin EU:n ulkopuolelle. Se johtuu siitä, että Ruotsissa on aina mennyt hyvin, siellä yhteiskuntarakenne ja talous on hoidettu hyvin. Ruotsalaiset osaavat homman, ovat olleet aina itsenáinen kansa ja ovat muuten muillakin elämán alueilla kunnostautuneet – toisin kuin suomalaiset. Sorry vaan. 😉

Eu oli ainoa ályllinen ratkaisu suomelle ja jos nyt populistiset poliitikot pááttávát irrottaa Suomen yhteisöstá, niin lopputulos on selvá. Palataan siihen, mistá on láhdettykin. Sille ei ole vaihtoehtoa. Ja mistá láhdettiin – nöyristelypolitiikasta, joo joo-linjasta, bilateraalisesta kaupasta ja toistuvista devalvaatioista. Ei mennyt lujaa, ja vauhti loppui kun tämá bilateraalinen loppui 1990-luvun alussa. Eikö kukaan muista- kenkátehtaat, konepajat ja kaikki miká tuotti tavaraa Neuvostoliiton markkinoille teki komean konkurssin.

Nyt suomesta on láhtenyt melkein kaikki teollisuus, maa joka seisoi puujaloilla ontuu jo pahasti. Ja kohta láhtee loputkin, markkinoiden ja halvan työvoiman äárelle. Mitä járkeá on yrittáá tuottaa tuotteita tuontimateriaaleista ja viedä lopputuotteet sitten ostajien áárelle toiselle puolelle maapalloa??? Ja maksa työstä maltaita, sietää toistuvia lakkoja jne.

Viisaat talousmiehet ja poliitikot siellä takahuoneissa ja saunanlauteilla ovat náköjään päättáneet tehdá suomesta valtaisan ydinpuiston. Rakennetaan yhä uusia ydinvoimaloita, tilaahan on ja asumattomia alueita. Sáhköá on helppo siirtäá ja ainahan siitá joku roponenkin tulee. Ja tietenkin Euroopan maat ostavat ydinsähköä ja ovat tyytyváisiá kun voivat purkaa omista maistaan aikapommit pois. Se voi olla hyvá ratkaisu- meille ja muille. 🙂