kalkista

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Nyt kun puhutaan vedestä Espanjassa, Andaluciassa ja tarkemmin Mijasissa ja miksei Fugessakin taitaa homma mennä niin, että kun sataa vesi imeytyy täkäläiseen huokoiseen kalkkikiveen , siksi vesi on kalkkipitoista. Kalkkikivi myös varastoi vettä ja siksi , vaikka maasto näyttää täysin kuivalta, se ei sitä ole koska vettä vapautuu koko ajan.
Kyseinen kalkkikivi voi olla vuoristoa tai tasaisempaa , mutta ottakaa huomioon , että tämä tasainenkin maasto , muualla kuin aivan rannikolla , on useiden satojen metrien korkeudella.
Ottamatta kantaa kaikkien eri luonnonlähteiden ja pullottamojen vedenlaatuun, voin kuitenkin kertoa , että täkäläinen pullovesi, olisiko nimeltään vaikka Aqua de Sierra Mijas, todellakin pullotetaan aivan Mijas Pueblon kupeessa ja vesi tulee nimenomaan Sierra Mijasista ja ellei kalkkia ole poistettu se on aivan varmasti kalkkipitoista.
Sieltä se vesi valuu myös jokiin joista pantanot täyttyy ja mistä loppupeleissä puhdistamo ottaa vetensä.
Aikoinaan , ehkä 15-20 v. sitten täällä oli luonnonlähteitä useammassakin paikassa , missä vesi juoksi hanasta koko ajan ja jengi kävi hakemassa päniköillä lähdevettä.
Jostain mystisistä terveyssyistä nämä lähteet kuitenkin suljettiin jo vuosia sitten.