Kalastamisesta.

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Hei Kati,

Merellä voit kalastaa rannalta kalastamalla joko ongella, pohjaongella tai viehettä ”heittämällä”. Onkimiseen tarvitset suhteellisen pitkän vavan, kuten pohjaongintaankin. Pohjaonginta on yleisin kalastusmuoto merellä rannalta käsin. Vieheen heittäminen on hiukan enemmän ”uskonasia” rannikolla saaliiden suhteen, vaikka sitä harrastetaankin yleisesti, saaliina suurehkoa Lubinaa ja vastaavaa. Vieheenä käytetään yleisimmin Rapalaa (kyllä, jopa espanjalaisten toimesta!) tai ABUn tai vastaavan lusikoita. Kalastus hoidetaan yleisimmin yöllä kun saalis lähestyy rantaa.

Granadassa tosiaan on Rio Frion kalastusjoki, niin sanottu Coto de pesca eli kalastusalue. Täältä saa kalastettua luonnonjoessa sinne istutettuja taimenia, joista jotkut saattavat olla parinkin kilon kokoisia. Joessa on myös oma, autoktoninen taimenkantansa. Joesta suurin kalastettu taimen on muistaakseni ollut noin 4kg painoinen. Tänne sinun tulee hankkia muistaakseni espanjan valtion kalastuslupa, sekä paikallislupa vielä Rio Frion toimistosta.

Tekojärvillä, embalses tai pantanos, kalastetaan paljon, mutta kalastuslupa on hankittava. Näissä yleisin saaliskala on karppi. Haukia ja Basseja saadaan myös. Kalastustapa on yleisimmin joko pohjaonginta tai virvelillä Rapalan tai vastaavan heitto.

Onnea matkaan ja hyviä kalastushetkiä!