Kaksinkertainen maksu

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Tuplaveloitus visaostoksesta Kaksinkertainen maksu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Uusien EMV sirukorttien kanssa asia voi olla vähän hankala: mikäli olet kahdesti näppäillyt korttisi tunnusluvun, niin olet tosiaan kahdesti hyväksynyt maksun. Siinä tapauksessa voi olla niin, että asia on sinun ja liikkeen välinen, en osaa tuohon suoralta kädeltä vastata.

Sirukorteilla maksamisesta löydät parasta tietoa Finanssialan Keskusliiton sivuilta. Jos sieltä ei löydy vastausta, niin kysy heiltä yhteydenottolomakkeen kautta, mistä saisit tarkempaa tietoa ja mitkä ovat oikeutesi. Olen itse saanut valtavan hyvää palvelua näiden sivujen ja yhteydenoton kautta kysyessäni tarkennusta siihen, miten jotkut pankkiasiat Suomessa toimivat.

Mikäli korttisi on vielä ”vanhanmallinen” sinänsä, että se vaatii allekirjoituksen ja tosiaan allekirjoitit vain kerran, niin sinulla on varmasti oikeus vaatia palautusta. Jos sinulla olisi espanjalaisen pankin kortti niin homma hoituisi täällä seuraavasti: vaatisit konttorissasi tuplaveloituksen palautusta, pankki lähettáisi osastojensa ja järjestelmiensä kautta pyynnön liikkeeseen siitä että heidän täytyy toimittaa kopiot kahdesta allekirjoituksestasi ja mikäli niitä ei kahden viikon sisällä ole liikkeestä pankille toimitettu niin liikkeen on palautettava rahat (ts. se pankki, jonka tilille maksupääte on liikkeen tilille maksanut rahat, veloittaa liikettä ja hyvittää sinun kortillesi.)

Liikkeen olisi tietysti pitänyt ottaa siitä ensimmäisestä kuitista uusi tulostus (tulostaa viimeisin maksukuitti ja katsoa oliko se sinun vai edellisen asiakkaan), eikä sitä varten olisi tarvinut pyytää korttia uudestaan. PIN numeron näppäilemisen kanssa pitää olla tarkkana, koska silloin todella hyväksyy maksun, sai siitä kuittia tai ei.

Toivottavasti tästä oli apua ja saat rahasi takaisin. Voi hyvin olla että ottamalla yhteyttä liikkeeseen homma hoituu helpostikin, ei Espanjassa yleisesti ottaen tehdä tuollaista huijausmielessä, (ikäviä poikkeuksia lukuunottamatta.) Kyseessä lienee inhimillinen virhe ja myyjän osaamattomuus maksupäätteen käytössä.

Terveiset,
Orkin ”pankkitäti” Kris