Kaikki syödään mikä liikkuu

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 71 Kaikki syödään mikä liikkuu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
Vilperi kirjoitti:

Kumpikaan ei saa sätkyjä elukoista ja/tai hyönteisistä …

Eivät saa ihmiset Thaimaan maaseudun köyhissä kylissäkään, kaikki liikkuvat elukat otetaan kiinni ja syödään. Tähän mennessä tekemieni havantojen ja uskottavien kertomusten mukaan syövät myös mm. rottia, sammakoita, liskoja, käärmeitä, matoja ja erilaisia hyönteisiä. Yhä enemmän oppiessani naurattaa välillä se, miten monet eurooppalaiset hehkuttavat aidon thaimaalaisen keittiön herkullisuudesta.

Fuengirolassa on aito thairavintola Thai-Lanna, jonka erinomainen keittiö valmistaa todella herkullista thaimaalaista ruokaa, joka ei ole edes niin maustettua kuin aito thaimaalainen ruoka, eikä siellä saa semmoisia ihan aitoja ruokia sellaisena kuin aidossa Thaimaassa, mutta silti se on minullekin aito thaimaalainen ravintola täyttäen ne romanttiset normit, joiden mukaisesti uskon aitoon thaimaalaisuuteen sellaisena, kuin se voisi olla, jos kaikki olisi mielikseni toisin.

Mutta menkää sinne, hyvää on eikä siellä liene edes torakoita keittiössä (niitäkin syödään täällä).

Älkää peljästykö. Saan jopa anoppilassa ihan oikeaa ruokaa eikä prinsessa pyydystä omalta pihaltamme syötäväksi mitään. Kuitenkin meillä kokataan usein kahta ruokaa yhtäaikaa, etkun se on mausteiltaan todella jytyä kamaa, mitä aito thaimaalainen ajoittain syö.

Ja paskapuhetta Thaimaassakin, sillä eiväthän ne jotkut naapurit siellä maalla varmaan olleet sitä irrallaan juossutta toisen perheen koiraa syöneet, minne lie jonnekin karannut …

Tarkkana myös Espanjassa, ettei kani vain ole kissa. Siksi padassa on usein mukana myös pää.